Αθλητισμός

Σεβίλλη – Ίντερ: 3-2

Σεβίλλη – Ίντερ: 3-2
Σεβίλλη - Ίντερ: Οι Ανδαλουσιάνοι πανηγυρίζουν το 6ο τρόπαιο στη διοργάνωση είτε μιλάμε για Europa League, είτε για Κύπελλο UEFA.

Η Σεβίλλη νίκησε 3-2 την Ίντερ στο τελικό του Europa League στην Κολωνία και πανηγυρίζει το 6ο τρόπαιό της στη διοργάνωση (συνυπολογίζοντας τα Κύπελλα ΟΥΕΦΑ). Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο Λουκ Ντε Γιονγκ που πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του με φοβερές κεφαλιές. Το άλλο γκολ της Σεβίλλης ήρθε μετά από ανάποδο ψαλίδι του Ντιέγκο Κάρλος και κόντρα πάνω στον Ρομέλου Λουκάκου, ενώ τα γκολ των «νερατζούρι» σημείωσαν οι Λουκάκου με πέναλτι και Ντιέγο Γκοδίν.

Μπορεί στο γήπεδο να μην υπήρχαν φίλαθλοι λόγω του κορωνοϊού, αλλά οι δύο ομάδες αποζημίωσαν με το παραπάνω όσους το είδαν από τις τηλεοράσεις τους.

Η εξέλιξη του ματς

Δαιμονισμένες μπήκαν και οι δύο ομάδες στον τελικό της Κολωνίας. Στο 3ο μόλις λεπτό ο Λουκάκου έφυγε στην αντεπίθεση, άντεξε στην πίεση του Ντιέγκο Κάρλος χάρη στην τρομερή δύναμή του και κέρδισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ απέναντι στον Χαντάνοβιτς, 1-0 για την Ίντερ στο 5′.

Στο 12′ η Σεβίλλη ισοφάρισε χάρη σε σεντερφορίσιο γκολ του Ντε Γιονγκ, ο οποίος δικαίωσε τον Λοπετέγι που τον επέλεξε στη βασική ενδεκάδα των Ανδαλουσιάνων. Οι παίκτες της Σεβίλλης αντάλλαξαν πάσες, η μπάλα ήρθε στα δεξιά, ο Χέσους Νάβας έκανε τη σέντρα στο κέντρο της άμυνας των «νερατζούρι» και ο Ολλανδός με κεφαλιά «ψαράκι» ισοφάρισε στο 12′.

Ο ίδιος παίκτης έβαλε μπροστά τη Σεβίλλη στο σκορ με άλλη μια εντυπωσιακή κεφαλιά στο 33′.  Ο Ολλανδός φορ πήρε την κεφαλιά από τα αριστερά της περιοχής έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα, κερδίζοντας τον Γκαλιαρντίνι στον αέρα. Ο Χαντάνοβιτς δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης αφού η εκτέλεση του Ντε Γιονγκ ήταν άψογη.

Τρία μόλις λεπτά μετά, ήταν σειρά του Ντιέγο Γκοδίν να σκοράρει, κι αυτός με το κεφάλι. Ο Λουκάκου κέρδισε το φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Μπρόζοβιτς και ο Ουρουγουανός ισοφάρισε για την Ίντερ, 2-2 στο 36′.

Στο 46′ είχαμε ευκαιρία για τη Σεβίλλη. Ο Μπανέγα εκτέλεσε το φάουλ, ο Οκάμπος πήρε την κεφαλιά και απομάκρυνε ο Χαντάνοβιτς για να λήξει ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο όπου και οι δύο ομάδες πίεζαν ψηλά και τα έδωσαν όλα για να πάρουν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν πιο προσεκτικές, ενώ δεν έλειψαν τα πιο σκληρά μαρκαρίσματα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 54′ έγινε σουτ του Σούσο έξω από την περιοχή, ο Γκοδίν έβαλε το πόδι του και έδιωξε την μπάλα πριν αυτή φτάσει στο τέρμα.

Στο 57′ ο Ρεγκιλόν ανέβηκε από την αριστερή πλευρά της Σεβίλλης, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε και πάλι, με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να δημιουργήσουν φάσεις. Στο 59′ ο Γιανγκ εκτέλεσε έξω από την περιοχή, έβαλε φάλτσα, αλλά δεν βρήκε στόχο με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το τέρμα του Μπόνο και της Σεβίλλης.

Στο 65′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους «νερατζούρι». Ο Λουκάκου έφυγε πίσω από την άμυνα της Σεβίλλης, μάλιστα βρισκόταν πίσω από τη σέντρα όταν ξεκίνησε την προσπάθειά του, αλλά ο Μπόνο τον σταμάτησε στο τετ-α-τετ.

Στο 74′ ο Μπανέγα εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η άμυνα της Ίντερ έδιωξε σε πρώτη φάση, η μπάλα πήρε ύψος και ο Ντιέγκο Κάρλος με (βραζιλιάνικο) ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα προς την εστία, ο Λουκάκου έβαλε το πόδι του να διώξει, δεν τα κατάφερε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Ίντερ, 3-2 για τη Σεβίλλη.

Στο 82′ τρομερή φάση μέσα στην περιοχή της Σεβίλλης. Είχαμε σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Αλέξις Σάντσες, ο Μπόνο ήταν εξουδετερωμένος, αλλά ο Κουντέ έσωσε πάνω στη γραμμή.

Στο 91′ μεγάλη ευκαιρία για την Ίντερ. Σε κεφαλιά του Καντρέβα, έδιωξε πάλι σωτήρια ο Μπόνο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Σεβίλλη (Λοπετέγι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος (85′ Γκουντέλι), Ρεγκιλόν, Χορδάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος (69′ Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85′ Εν-Νεσίρι), Σούσο (77′ Βάθκεθ)

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γκοδίν (89′ Καντρέβα), Ντ’ Αμπρόζιο (79′ Μόζες), Γκαλιαρντίνι (79′ Έρικσεν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Μαρτίνες (79′ Σάντσες), Λουκάκου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments