Ελλάδα

Α.Τ. Πατησίων κορωνοϊός: Σε καραντίνα λόγω κρούσματος

Α.Τ. Πατησίων κορωνοϊός: Σε καραντίνα λόγω κρούσματος
Α.Τ. Πατησίων κορωνοϊός: Ένας 15χρονος Πακιστανός, ο οποίος βρισκόταν στο τμήμα μέχρι να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας, είναι ο ασθενής.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν 15χρονο Πακιστανό, ο οποίος βρισκόταν εκεί μέχρι να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας. Όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις, του έγινε τεστ για τον ιό, το οποίο βγήκε θετικό.

Το τμήμα μπήκε αμέσως σε άτυπη καραντίνα, και πλέον περιμένει τις εντολές του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως χθες, Πέμπτη 20 Αυγούστου, όπως έγινε γνωστό έξι αστυνομικοί και όλοι οι κρατούμενοι του αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών, καθώς διαπιστώθηκε ότι ένας Αλβανός που κρατούνταν στα κρατητήρια για διοικητική απέλαση, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αλλοδαπός ήταν κρατούμενος του τμήματος Εξαρχείων αλλά λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε την Τετάρτη στο τμήμα Ομόνοιας.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ο κρατούμενος ένοιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Κατόπιν αυτού, όλοι οι κρατούμενοι του τμήματος Ομόνοιας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών και το ίδιο τέσσερις αστυνομικοί του ίδιου τμήματος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και με το ασθενή, καθώς και άλλοι δύο αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων, οι οποίοι τον είχαν συνοδεύσει κατά τη μεταγωγή του με περιπολικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ καθ’ όλη τη διαδικασία τηρήθηκαν αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης (γάντια, μάσκες, αποστάσεις, κ.λπ.) και, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση στο περιπολικό και στους χώρους, θα ακολουθήσουν δε τεστ.

Επίσης, σε καραντίνα έχουν μπει και 12 αστυνομικοί από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα μετά από σύλληψη Σομαλού.

Σε επταήμερη καραντίνα τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης 18 Αυγούστου συνολικά 12 αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Αγίου Παντελήμονα μετά από σύλληψη Σομαλού μετανάστη. Αιτία είναι ότι ο Σομαλός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Οι εν λόγω αστυνομικοί θα υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Εν τω μετξύ, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για ακόμη μια ημέρα τριψήφιο αριθμό νοσούντων. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 269 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 7.934 εκ των οποίων το 55.3% άνδρες:

  • 1.783 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments