Διεθνή

Αλεξέι Ναβάλνι: Σοβαρή η κατάστασή του – Σκέψεις για μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο

Αλεξέι Ναβάλνι: Σοβαρή η κατάστασή του – Σκέψεις για μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο
Αλεξέι Ναβάλνι: Σοβαρή αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σιβηρίας.

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η ηγετική μορφή της ρωσικής αντιπολίτευσης και σφοδρός επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι. Μάλιστα, όπως σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του τοπικού υπουργείου Υγείας, Τατιάνα Σακίροβα, το ιατρικό συμβούλιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι συνεδριάζει ώστε να αποφασίσει πιθανή μεταφορά του ασθενή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Ναβάλνι ταξίδευε από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα χθες, Πέμπτη, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Το αεροσκάφος του προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Ομσκ, όπου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κώμα. «Το ιατρικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων ειδική από τη Μόσχα, είναι σε εξέλιξη. Η συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει σε περίπου μία ώρα», δήλωσε η Σακίροβα, συμπληρώνοντας πως θέμα της συνεδρίασης είναι το εάν μπορεί να μεταφερθεί ή όχι.

Όπως συμπλήρωσε, νοσηλεύεται ακόμη σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση. «Ναι, ακόμη», απάντησε η Σακίροβα σε ερώτηση για το εάν η κατάστασή του παραμένει ίδια.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ναβάλνι καταγγέλλει «δηλητηρίασή» του, το ιατρικό προσωπικό, όμως, τονίζει πως παρότι εξετάζεται και αυτή η πιθανότητα, δεν έχει διευκρινιστεί, ακόμη, ο λόγος της ασθένειάς του. Την ίδια ώρα και όπως δήλωσαν επιστήμονες στον ιστότοπο «Izvestia», ο λόγος για τη νοσηλεία του Ναβάλνι θα μπορούσε να ήταν ένα διαβητικό κώμα ή ένα πρόβλημα με την εγκεφαλική κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι εργαστηριακές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο Ναβάλνι είχε αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ακετόνης ούρων, ενώ ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα έδειξε μεταβολικές αλλαγές στο μυοκάρδιο. Ειδικός στην παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας ανέφερε στον προαναφερθέντα ιστότοπο ότι τα αυξημένα επίπεδα ακετόνης και σακχάρου, καθώς και οι μεταβολικές αλλαγές στο μυοκάρδιο, μπορεί να υποδηλώνουν πιθανό διαβητικό κώμα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από σωματική άσκηση, άγχος ή νευρικά συναισθήματα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δύναται να γίνει λόγος ακόμα και για θρόμβωση των μεγάλων αγγείων του εγκεφάλου, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε κώμα. Με τη σειρά του, ο ενδοκρινολόγος, Αλεξέι Καλίντσεφ, εξέφρασε την άποψη ότι τα δεδομένα των εξετάσεων ενδέχεται να δείχνουν ότι ο Ναβάλνι έχει διαβήτη τύπου 1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments