Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό σήμερα Σάββατο 22/08/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό σήμερα Σάββατο 22/08/2020
Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Κατά 264 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Δύο οι συμπολίτες μας που έφυγαν από τη ζωή.

Τριψήφιο νούμερο κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε για ακόμη μια μέρα ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο infographic, επιβεβαιώθηκαν 264 νοσούντες στη χώρα μας και συνολικά 8.381. Από αυτούς 31 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Παράλληλα, καταγράφηκαν δύο νεκροί και 240 στο σύνολο.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

  • 1.832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στα 240 τα θύματα του ιού στη χώρα μας:

Μία γυναίκα κατέληξε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεημων». Πρόκειται για 71χρονη που είχε σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης το πρωί του Σαββάτου κατέληξε ένας ασθενής στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 93χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία από τα συνεχιζόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς και άλλα άτομα που κινούνται σε χώρους υπηρεσιών γενικότερα.

Μετά τα αστυνομικά τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ομόνοιας και Πατησίων, από τις 16 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή (21 Αυγούστου), προστέθηκαν στον κατάλογο των κρουσμάτων και άλλοι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι επέστρεψαν από την Τήνο, όπου είχαν μεταβεί από την Αθήνα, ως ενίσχυση για τα μέτρα του Δεκαπενταύγουστου και τον εορτασμό της Παναγίας.

Από τους επτά αστυνομικούς οι δύο υπηρετούν στην Τροχαία, δύο στην Ασφάλεια και τρεις στην ΥΜΕΤ. Οι πιο πολλοί από αυτούς μάλιστα, είχαν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους και εντοπίστηκαν είτε γιατί παρουσίασαν συμπτώματα, είτε κατά την ιχνηλάτηση που κάνουν συνεργεία του ΕΟΔΥ. Πλέον τα κρούσματα στις τάξεις του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. υπερβαίνουν τα 35.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments