Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός κρούσματα: 11 νέους νοσούντες ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Κύπρος κορωνοϊός κρούσματα: 11 νέους νοσούντες ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
Κύπρος κορωνοϊός κρούσματα: Σταθερός είναι ο αριθμός των Κυπρίων πολιτών που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό.

Κοντά στον αριθμό 10 παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 11 περιπτώσεις από σύνολο 3.446 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.417. Ακόμη, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται δύο ασθενείς ενώ ένας ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό παραμείνει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 σε ισχύ το μέτρο του ανώτατου ορίου των 350 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ανά ώρα πρέπει να είναι 250 άτομα. Για παράδειγμα, εάν ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων είναι 1.000 άτομα, τότε ο ελάχιστος χρόνος για τον χαιρετισμό και την δεξίωση θα είναι 4 ώρες. Η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού (ασπασμός, χειραψία) δεν επιτρέπεται.

Το ζευγάρι ή οι γονείς του βρέφους υποχρεούνται να παραδώσουν λίστα με τους καλεσμένους για cocktail ή/και δείπνο για διευκόλυνση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος ανάμεσα στους καλεσμένους. Οι υπεύθυνοι του χώρου οφείλουν να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου της εκδήλωσης.

Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου όπου διεξάγεται το μυστήριο ή η δεξίωση. Επιπλέον η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός των καλεσμένων και να διασφαλίζεται η φυσική αποστασιοποίηση των διαφορετικών ομάδων καλεσμένων.

Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, δεν πρέπει να υπάρχει προκαθορισμένος χώρος για χορό (πίστα) στην εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τοποθετείται από τους υπεύθυνους αντισηπτικό σε διάφορα σημεία του χώρου, για απολύμανση των χεριών. Τέλος, κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments