Αθλητισμός

Ματίας Γιόχανσον: Ήθελε Ολυμπιακό αλλά κατέληξε Τουρκία

Ματίας Γιόχανσον: Ήθελε Ολυμπιακό αλλά κατέληξε Τουρκία
Ματίας Γιόχανσον: Να συνεχίσει την καριέρα του με τα "ερυθρόλευκα" επιθυμούσε ο Σουηδός. Ωστόσο, τα σχέδια του δεν ευδοκίμησαν.

Ύστερα από τρία χρόνια παρουσίας στο ΟΑΚΑ φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Ματίας Γιόχανσον, θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του και συγκεκριμένα στην Τουρκία και την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Ο 28χρονος Σουηδός δεξιός μπακ την Παρασκευή 21 Αυγούστου έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο χρόνων με την τουρκική ομάδα, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Η ανάρτηση του συλλόγου στο Twitter:

Η αλήθεια είναι πως η Γκεντσλερμπιρλιγκί δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Σουηδού. Ο Γιόχανσον, που αγωνιζόταν από το 2017 στο “τριφύλλι” και κατέγραψε 72 συμμετοχές και 5 γκολ, επιθυμούσε να παραμείνει στη χώρα μας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχε συζητήσει να μετακομίσει στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και τον Ολυμπιακό.

Όπως αναφέρει η Livesport, ο Σουηδός ήταν σίγουρος εδώ και μέρες ότι θα έκλεινε στους Πειραιώτες και γι’ αυτό είχε βάλει στην άκρη τις άλλες περιπτώσεις. Ήθελε να μείνει και στην Ελλάδα και ετοιμαζόταν. Όμως οι μέρες περνούσαν και τελικά βαρέθηκε να περιμένει και είπε να κλείσει στην Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Τα πράγματα λοιπόν δεν κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο για τον Γιόχανσον. Οι “ερυθρόλευκοι” παρότι είχαν εξετάσει σοβαρά την περίπτωσή του τελικά προτίμησαν άλλον παίκτη ως μία εναλλακτική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας τους. Σημειώνεται, πως ο 28χρονος είχε προταθεί και στη Νότιγχαμ.

To who is who του:

Ο Ματίας Γιόχανσον γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1991, στο Γιένσεπινγκ της Σουηδίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Καλμάρ ΦΦ. Το 2008 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην πρώτη ομάδα της Κάλμαρ, με την φανέλα της οποίας σημείωσε 41 συμμετοχές και ένα γκολ, μέχρι το 2012. Στις 27 Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου, μετεγγράφηκε στην ΑΖ Άλκμααρ, για το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου € και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Αμέσως καθιερώθηκε στην βασική ενδεκάδα της ομάδας, ενώ το 2015, ανανέωσε το συμβόλαιό του για 2 χρόνια. Την περίοδο 2016-17, απώλεσε την θέση του στην ενδεκάδα, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Άλκμααρ και αποχώρησε μετά από 5 χρόνια στον ολλανδικό σύλλογο.

Την 1 Αυγούστου 2017, ο Ματίας Γιόχανσον ήρθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Παρόλο που στα τρία πρώτα του παιχνίδια, δεν είχε καλή απόδοση, λόγω της αγωνιστικής απραξίας του την προηγούμενη χρονιά, κατάφερε να καταλάβει τη θέση του βασικού δεξιού οπισθοφύλακα, έπειτα από την φημολογούμενη αποχώρηση του Ουσμάν Κουλιμπαλί. Στο τέλος της περιόδου 2017-18, κατέγραψε 21 συμμετοχές και 1 γκολ με την φανέλα των “πρασίνων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments