Ελλάδα

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Συνεχίζονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης – Διάσπαρτες οι εστίες φωτιάς

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Συνεχίζονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης – Διάσπαρτες οι εστίες φωτιάς
Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Διάσπαρτες οι εστίες της φωτιάς. Συνεχίζονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης. Χιλιάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν.

Συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι της Ανατολικής Μάνης προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που καίει εδώ και ένα 24ωρο. Το μεγάλο πρόβλημα έχει περιοριστεί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που προκαλουν φόβο αναζωπυρώσεων. Ευτυχώς δεν πνέεουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή ενώ εκτός από τα οχήματα και το πεζοπόρο τμήμα, επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ενώ αυτήν τη στιγμή δεν απειλούνται οικισμοί η εικόνα από τα χιλιάδες καμμένα στρέμματα συγκλονίζει τους κατοίκους.

Οι πληροφορίες της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο διάσπαρτες εστίες συνεχίζουν να καίνε μέσα στη δασική έκταση, στην περιοχή Λαγκαδά .Μάλιστα, όσο περνά η ώρα, εμφανίζονται αναζωπυρώσεις στα σημεία που εξακολουθεί να καίει η φωτιά και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τις περιορίσουν. 

Στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν πέσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, τόσο επίγειες, όσο και εναέριες, με 12 αεροσκάφη και ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις από τα ξημερώματα.

Απειλήθηκαν οικισμοί, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Οι φλόγες έφτασαν να απειλήσουν κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν πέντε οικισμοί. Οι πύρινες γλώσσες έφθασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών στην Δροσοπηγή, με ένα ακατοίκητο σπίτι να παραδίδεται στην μανία της φωτιάς.

Σκληρή μάχη έδωσαν κάτοικοι και πυροσβέστες για να συγκρατήσουν την πύρινη λαίλαπα ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη διάρκεια της υπεράνθρωπης προσπάθειας.

Χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη αποτίμηση της καταστροφής, εκτιμάται ότι το πύρινο μέτωπο «κατάπιε» τουλάχιστον 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Mιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», η αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Ελένη Δρακουλάκου, σημείωσε πως «δυστυχώς έχει καεί μεγάλη δασική έκταση και περιουσίες, κάτι που θα καταγραφεί σε δεύτερη φάση, αλλά το θετικό είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα».

Αναφέρθηκε στην σωστή διαχείριση και τον συντονισμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης από εθελοντές, δήμο, Πυροσβεστική. Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε και προειδοποίηση μέσω του 112, προκειμένου όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να είναι σε πλήρη επιφυλακή. Η κ. Δρακουλάκου επισήμανε πως «είναι η τρίτη φορά που έχουμε μέσα σε 15 μέρες φωτιά στη Μάνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments