Πολιτική

Πήρε θέση ο Χαρδαλιάς για γενικό lockdown

Πήρε θέση ο Χαρδαλιάς για γενικό lockdown
Χαρδαλιάς lockdown: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σε δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρος. «Όλες οι αναφορές για lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες».

«Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά lockdowns», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Βήμα της Κυριακής” ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα σημείωσε: «Πραγματικά όλες οι αναφορές για lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες».

Στη συνέχεια ανέφερε: “Για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό, πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους εμάς. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά είναι πρόωρο θαρρώ να μιλήσουμε για δεύτερο κύμα”.

“Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάς υπενθυμίζουν ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή”, είπε ο υφυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χαρδαλιάς είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα και στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης 18 Αυγούστου. Ερωτώμενος αν υπάρχει περίπτωση να μπει η Αττική σε καραντίνα ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη, κανένα στατιστικό στοιχείο είτε σε προβολή είτε σε αλγόριθμο δεν δείχνει ότι πάμε για lockdown στην Αττική». 

Εν τω μεταξύ, δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον ιό σήμερα στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 242.

Πρόκειται για δύο άνδρες σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ένας 71χρονος κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είχε εισαχθεί για νοσηλεία στις 4 Αυγούστου, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στις 13 του μήνα και κατέληξε σήμερα, λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.

Επίσης, έφυγε από τη ζωή ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε διακομιστεί μέσα το βράδυ από το Ιπποκράτειο και είχε διασωληνωθεί. Ο ηλικιωμένος προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας στην Αγία Κυριακή και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση).

Στα 264 τα νέα κρούσματα:

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για ακόμη μία ημέρα τριψήφιο αριθμό νοσούντων. «Σήμερα ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

  • 1.832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους (πλέον 242 συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments