Ελλάδα

Blue Horizon: Στη ΜΕΘ δύο από τους τραυματίες μετά την έκρηξη στο πλοίο

Blue Horizon: Στη ΜΕΘ δύο από τους τραυματίες μετά την έκρηξη στο πλοίο
Blue Horizon: Δύο είναι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε ΜΕΘ μετά την έκρηξη στο πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Και δεύτερος τραυματίας εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (MEΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εισήχθη μετά την έκρηξη στο επιβατηγό πλοίο Blue Horizon, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι γιατροί αποφάσισαν την προληπτική εισαγωγή του δεύτερου τραυματία στη ΜΕΘ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Νωρίτερα είχε εισαχθεί στην Εντατική και ένας ακόμη άνδρας, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι σοβαρή. Πρόκειται για έναν 30χρονο, που φέρει εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Να σημειωθεί πως στο ατύχημα τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα, ωστόσο σε δύο παρήχθησαν μόνο οι πρώτες βοήθειες.

Τι συνέβη σύμφωνα με την εταιρεία

Σε ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου με αποτέλεσμα να υπάρξει έκρηξη και να τραυματιστούν τέσσερα συνολικά εργαζόμενοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, αναλαμβάνουν τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου».

Να σημειώσουμε ότι, ευτυχώς, δεν σημειώθηκε φωτιά στο πλοίο και έτσι δεν χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments