Ελλάδα

Κομοτηνή κορωνοϊός: Πελάτης τράπεζας έδωσε τη μάσκα του σε άλλον για μπει στο κατάστημα

Κομοτηνή κορωνοϊός: Πελάτης τράπεζας έδωσε τη μάσκα του σε άλλον για μπει στο κατάστημα
Κομοτηνή κορωνοϊός: Και όμως... πελάτης τράπεζας στην Κομοτηνή έδωσε τη μάσκα που φορούσε σε άλλον που την είχε ξεχάσει για να του επιτραπεί η είσοδος.

Συνέβη και αυτό στην εποχή του κορωνοϊού. Στην Κομοτηνή ένας πελάτης έδωσε την μάσκα που ήδη φορούσε σε άλλον συμπολίτη του, ο οποίος την είχε ξεχάσει προκειμένου να μπορέσει να μπει στο κατάστημα και να εξυπηρετηθεί από τους υπαλλήλους. Το περιστατικό συνέβη σε τράπεζα, όπου επιτρέπεται να κάνουν συναλλαγές μόνο τρία άτομα κάθε φορά.

Αφού βγήκε ένας πελάτης της τράπεζας και πάει να μπει για τη συναλλαγή του ο επόμενος, ο πρώτος διαπιστώνει ότι ο δεύτερος δεν φορά μάσκα, και του λέει ότι δεν θα τον αφήσουν να περάσει. Τότε ο εισερχόμενος αναρωτώμενος “τι έπαθε” και “τι θα κάνει;” δέχεται την προσφορά του εξερχόμενου που του έδωσε τη δική του μάσκα. Ο κύριος χωρίς να διστάσει και αψηφώντας τον κορωνοϊό την πήρε και μπήκε μέσα να κάνει τη συναλλαγή.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Ολόκληρη η ανάρτησή του:

“Φαίνεται ότι είμαστε λαός με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς. Σήμερα μου μετέφεραν ένα τέτοιο ‘φαινόμενο’ που συνέβη σε τράπεζα στην Κομοτηνή, όπου επιτρέπεται να κάνουν συναλλαγές μόνο τρία άτομα κάθε φορά. Τελειώνει ένας συμπατριώτης μας τη συναλλαγή, βγαίνει από την τράπεζα και πάει να μπει ο επόμενος που περίμενε από έξω.

Φίλε δεν φορές μάσκα του λέει ο εξερχόμενος. Δεν θα σε αφήσουν να μπεις μέσα. Αχ, τι έπαθα τώρα, τι θα κάνω; απαντά ο εισερχόμενος. Δεν πειράζει μεγάλε, πάρε τη δίκη μου απαντά ο εξερχόμενος. Την πήρε και μπήκε στο κατάστημα να κάνει τη συναλλαγή.

Αν συνεχίσουμε έτσι καμία αλληλεγγύη και προσφορά η φιλότιμο δεν μας σώζει.”

Φαίνεται ότι είμαστε λαός με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς. Σήμερα μου μετέφεραν ένα τέτοιο ‘φαινόμενο’ που…

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Freitag, 21. August 2020

Στα 284 τα νέα κρούσματα:

Όλα αυτά ενώ χθες, Κυριακή 23 Αυγούστου, ο  ανακοίνωσε 284 νέα κρούσματα εκ των οποίων 141 βρίσκονται στην Αττική και μόλις 11 στη . «Σήμερα ανακοινώνουμε 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

  • 1.852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω» ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments