Ελλάδα

Μύκονος κορωνοϊός: Νέα πάρτι «συνωστισμού» στις βίλες Μυκόνου

Μύκονος κορωνοϊός: Νέα πάρτι «συνωστισμού» στις βίλες Μυκόνου
Μύκονος κορωνοϊός: Tα μέτρα αποστάσεων σε αυτά τα πάρτι είναι ανύπαρκτα, ενώ αντιθέτως οι εικόνες αποκαλύπτουν πως ο συνωστισμός κυριαρχεί.

Συνεχίζουν να είναι στο επίκεντρο τα πάρτι που γίνονται στις βίλες της Μυκόνου. Σε ένα τέτοιο πάρτι με ακόμη 500 καλεσμένους, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, πήγε και ο Χάρι Μαγκουάιρ, πληρώνοντας 500 ευρώ την περασμένη Τετάρτη.

Προφανώς και τα μέτρα αποστάσεων σε αυτά τα πάρτι είναι ανύπαρκτα αντιθέτως φαίνεται πως ο ένας είναι πάνω στον άλλον.  Κάποιοι κρατούν στα χέρια τους πυροτεχνήματα για το εφέ. Εκκωφαντική μουσική και φωτορρυθμικά που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα καλοκαιρινά κλαμπ. Χορός με θέα το νησί, δίπλα στην πισίνα. Ιδανικές συνθήκες, όχι όμως, εν καιρώ πανδημίας.

Τα πάρτι συνεχίζονται ως το πρωί. Αν και έχει ξημερώσει, δεκάδες είναι οι… «θαμώνες» της βίλας που συνεχίζουν απτόητοι και δίχως να κρατούν απολύτως καμία απόσταση ο ένας από τον άλλο, να διασκεδάζουν ξέφρενα, γύρω από τον dj. Ο τίτλος του βίντεο που αναρτήθηκε στα social; «Κλεφτή ματιά στην πραγματική ζωή της Μυκόνου». Ίδια εικόνα συνωστισμού συναντά κανείς και στα σοκάκια του νησιού. Εδώ όπου σύμφωνα με πληροφορίες, «εντεταλμένοι» των διοργανωτών των πάρτι στις βίλες, «ψαρεύουν» συνήθως ευκατάστατους καλεσμένους, τους βάζουν σε πουλμανάκια και τους μεταφέρουν στα πάρτι, υπό άκρα μυστικότητα.

Κι όσοι δεν έχουν το οικονομικό υπόβαθρο για να καταβάλουν το τσουχτερό εισιτήριο στις βίλες, τη βγάζουν, όπως φαίνεται εδώ, ο ένας πάνω στον άλλο, έξω από ένα περίπτερο, που μετά τις 12 πουλάει αλκοόλ για υπαίθριο πάρτι στη πλατεία.

Στην εκπομπή live news και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Κώστας Δοκιμάκης, δικηγόρος του διαχειριστή της βίλας στη Φτελιά, όπου έγινε το πάρτι όπου έγινε επέμβαση της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον κ. Δοκιμάκη, ο πελάτης του κρίθηκε ένοχος, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για την οποία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος υπογράμμισε για μια ακόμα φορά πως ήταν ο διαχειριστής που την ενοικίασε σε τρίτο άτομο, χωρίς να γνωρίζει τη χρήση που θα έκανε εκείνο.

4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον διοργανωτή του πάρτι στη βίλα Μυκόνου

Ο διοργανωτής του πάρτι στη βίλα Μυκόνου με τα 469 άτομα καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης με αναστολή, ωστόσο στη συνέχεια ο 36χρονος αφού άσκησε έφεση, αφέθη ελεύθερος.

Ο άντρας συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Κώστα Δοκιμάκη, πέρασε σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Σύρου προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για το ξέφρενο πάρτι που στήθηκε στην πολυτελή κατοικία της Φτελιάς το ξημέρωμα της 20ης Αυγούστου στο οποίο συμμετείχε και ένα νεαρό ζευγάρι αλλοδαπών από τη Βενεζουέλα που το έσκασε από το ξενοδοχείο αναφοράς στο νησί των ανέμων σπάζοντας την καραντίνα και συνελήφθη έχοντας πάνω του ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ο 36χρονος υποστήριξε ότι δεν ήταν ο διοργανωτής του πάρτι και ότι δεν γνώριζε ότι το σπίτι που είχε νοικιάσει σε τρίτο πρόσωπο θα χρησιμοποιούνταν για την εκδήλωση. Κάτι που υποστήριζε και από την πρώτη στιγμή στο  μέσω του συνηγόρου του κ. Κώστα Δοκιμάκη. «To γεγονός ότι ο εντολέας μου ήταν ο εκμεταλλευτής δεν σημαίνει ότι ήταν και ο διοργανωτής του πάρτι». Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Δοκιμάκης αυτή η εκδοχή δεν έπεισε το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε ποινή τεσσάρων ετών για την οποία άσκησε έφεση και αφέθη ελεύθερος.

Τι δήλωσε το ζευγάρι για το πάρτι στη Μύκονο

Τη δική του πλευρά αποκαλύπτει το ζευγάρι που «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στο πάρτι με τα 500 περίπου άτομα στη Φτελιά της Μυκόνου.

Μάλιστα, εκνευρισμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για το εν λόγω πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν 469 άτομα για την ακρίβεια, μεταξύ των οποίων και ένα ζευγάρι που βρισκόταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον Λεωνίδα Καπερναράκο, από τη Φτελιά, και όλα τα νεότερα του ρεπορτάζ στο ΜΕGA, σε δηλώσεις προέβη το εν λόγω ζευγάρι από τη Βενεζουέλα.

«Εμείς δεν γνωρίζαμε τι προβλέπει ο νόμος και από την επόμενη ημέρα κάναμε πάλι μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικό ιατρείο στη Μύκονο και βγήκαμε όλοι αρνητικοί. Έτσι, πήγαμε στο πάρτι», φέρεται πως δήλωσαν. Αξίζει να αναφέρουμε πως όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν η αστυνομία πραγματοποιούσε ελέγχους για να διασφαλίσει ότι εφαρμόζονται οι νόμοι και εντόπισε ένα πάρτι σε βίλα στη Φτελιά. Οι αστυνομικοί ανέφεραν σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως χτύπησαν για να τους ανοίξουν αλλά πέρασαν πολλά λεπτά μέχρι να ανοίξει η γκαραζόπορτα και να ξεκινήσει να φεύγει ο κόσμος.

Να θυμίσουμε πως είναι σε ισχύ τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο νησί των ανέμων από την περασμένη Παρασκευή, αν και αρκετοί είναι αυτοί που δεν φαίνεται να έχουν πρόθεση να τα τηρήσουν. Ως προς τη γενικότερη εικόνα  στο νησί λοιπόν, τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν, συνεχίζουν να ισχύουν. Μάσκες, θερμομέτρηση και εντατικοί έλεγχοι είναι η εικόνα στο νησί των ανέμων, το οποίο αδειάζει σιγά σιγά από τους επισκέπτες του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η στάση τόσο των επιχειρηματιών όσο και των εναπομεινάντων τουριστών είναι σύμφωνη με τα μέτρα προστασίας ενώ σε όλα τα καταστήματα και τις πλαζ γίνεται θερμομέτρηση, ενώ ο έλεγχος είναι συχνός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments