Πολιτική

Χρυσοχοΐδης Έβρος: Ο άγνωστος διάλογος που αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Χρυσοχοΐδης Έβρος: Ο άγνωστος διάλογος που αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Χρυσοχοΐδης Έβρος: Ο υπουργός Προστασίας αποκάλυψε έναν διάλογο που έγινε στα σύνορα ανάμεσα σε στέλεχος της Frontex και Τούρκο φρουρό.

Έναν διάλογο που δεν είχε γίνει γνωστός, αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η συγκεκριμένη στιχομυθία ήταν ανάμεσα σε στέλεχος της Frontex και Τούρκο φρουρό.

Πιο συγκεκριμένα, υποδεχόμενος τον Αυστριακό συνάδελφό του Καρλ Νιχάμερ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Στον Έβρο, τον Μάρτη, εμείς, εσείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι, προχωρήσαμε την Ευρώπη. Αγωνιστήκαμε μαζί για κάτι κοινό, τα σύνορά μας. Σαν Έλληνες είμαστε περήφανοι που η μακρά διαδικασία συνειδητοποίησης αυτής της κοινής Ευρωπαϊκής πατρίδας άρχισε στην χώρα μου, στον Έβρο.

Άρχισε στον Έβρο, όχι μόνο γιατί το είπαν πολιτικοί, υπουργοί ή αξιωματούχοι της Ευρώπης. Άρχισε γιατί ο δικός σας αξιωματικός, πάνω στη μεθόριο, όταν ο Τούρκος ομόλογος του του είπε «πήγαινε σπίτι σου τι κάνεις εδώ;», του απάντησε «φυλάω σύνορα της Ευρώπης, είμαι σπίτι μου!». Υπερασπιστήκαμε λοιπόν μαζί, ευρωπαϊκές αξίες».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε εμμέσως και στα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο με την τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας: «Είμαστε στην Ένωση, γιατί πιστεύουμε όλοι πως τα διακρατικά προβλήματα λύνονται με την αποδοχή του διεθνούς δικαίου, των συνθηκών και της διαιτησίας, όχι με την στρατικοποίησή τους. Είμαστε στην Ένωση γιατί η ανθρώπινη ζωή αξίζει, η ζωή των μεταναστών αξίζει, το άσυλο είναι θεμέλιο της Ευρώπης. Ποτέ η Ευρώπη δεν θα δεχτεί δυστυχισμένοι άνθρωποι να γίνονται εργαλείο και θύμα γεωπολιτικών στόχων. Κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι μαζί στον Έβρο ανοίξαμε μια νέα σελίδα Ευρωπαϊκής ιστορίας, ξεκινήσαμε ένα νέο κεφάλαιο προς την ενοποίηση και τη δημιουργία κοινής ταυτότητας και συνείδησης».

Να σημειώσουμε ότι χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι: «Η κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2020 στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου, αποφάσισε την επέκταση του υπάρχοντος φράχτη. Η επέκταση θα κατασκευασθεί σε σημεία που υποδείχθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία».

Όπως πρόσθεσε ακόμα ο Στέλιος Πέτσας: «Το έργο κατασκευής έχουν αναλάβει από κοινού οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα 5 έως 8 μηνών από σήμερα».

Από την 28η Φεβρουαρίου έως και την 3η Αυγούστου του 2020 απετράπη η παράνομη είσοδος στην περιοχή του Έβρου συνολικά 61.508 ατόμων, συνολικά, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Και η εισβολή στον Έβρο ακόμα συνεχίζεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments