Πολιτική

ΥΠΕΣ Αυστρίας Μητσοτάκης: Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

ΥΠΕΣ Αυστρίας Μητσοτάκης: Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
ΥΠΕΣ Αυστρίας Μητσοτάκης: Τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Karl Nehammer, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Nehammer εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός εκρηκτικού προβλήματος που απειλεί τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Επίσης, επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει την Ελλάδα έμπρακτα, όπως άλλωστε ήδη πράττει η Αυστρία.

Συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον Αυστριακό Υπουργό Εσωτερικών την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Αυστρία.

Συνάντηση και με τον Χάικο Μάας:

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:30 θα υποδεχτεί και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ βρίσκεται σήμερα σε Αθήνα και Άγκυρα προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του με φόντο την νέα ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η μεσολάβηση του Βερολίνου στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών έχει ως στόχο την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως πολλές φορές έχει τονιστεί, προσπάθεια που δυναμιτίζεται από την παράταση της Navtex από την Τουρκία.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση εκτός από τον Νίκο Δένδια και με τον πρωθυπουργό αλλά και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται και οι εξελίξεις στη Λιβύη. Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του στη χώρα μας:

  • Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
  • Η συνάντηση με τον κ. Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί στις 12:40 ενώ με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.
  • Το απόγευμα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παράταση της Navtexαπό την πλευρά της Άγκυρας μέχρι τις 27 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ, απάντησε: «Λυπούμαστε για αυτή την ανακοίνωση της Τουρκίας. Από την δική μας σκοπιά, η παράταση των σεισμολογικών ερευνών του τουρκικού πλοίου εκεί αποτελεί στην παρούσα κατάσταση βήμα προς την λάθος κατεύθυνση, διότι αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι μηνύματα αποκλιμάκωσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments