Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν στο ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν στο ΝΒΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Συνεχίζει να γράφει ιστορία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο «greak freak».

Το ένα βραβείο μετά το άλλο κατακτά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Το βράδυ της Τρίτης πρόσθεσε στο παλμαρέ του μία ακόμα μεγάλη ατομική διάκριση καθώς αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στην κορυφαία μπασκετική λίγκα για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020. Ο 25χρονος μπορεί να διανύει την έβδομη χρονιά του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και ήδη να έχει αναδειχθεί μία φορά πιο βελτιωμένος παίκτης της λίγκας και MVP της περυσινής regular season όμως ο “greek freak” είναι ακόμα στην αρχή.

Το NBA συνεχίζει κατά τη διάρκεια των φετινών playoffs να ανακοινώνει τα βραβεία των κορυφαίων παικτών της φετινής κανονικής περιόδου και ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, αναδείχθηκε για πρώτη φορά στη καριέρα του κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς.

Φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή για τον Γιάννη αφού είναι το ακλόνητο φαβορί για να κερδίσει και το back to back βραβείο του MVP κάτι που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν πετύχει μόνο ο ΛεΜπρον Τζέις (δύο φορές), ο Στιβ Νας και ο Στεφ Κάρι. Φέτος ο Γιάννης μετράει κατά μέσο όρο 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ, 5,6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 ριμπάουντ και έγινε μόλις ο τρίτος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του NBA που βγαίνει καλύτερος αμυντικός μετά τον Μαρκ Γκασόλ το 2013, τον Γιοακίμ Νοά το 2014 και τον Ρούντι Γκομπέρ την διετία 2018 – 2019.

Ο Γιάννης στις δηλώσεις του είπε:

“Είναι ωραίο που παίρνω το βραβείο που είχε ο συμπαίκτης μου, Μπρουκ Λόπεζ. Χωρίς τον Θεό δεν θα ήμουν εδώ, δεν θα μπορούσα να κάνω ότι κάνω στο παρκέ και στην προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την αγάπη και την συμπαράσταση τους. Επίσης τον κόουτς Μπαντ (σ.σ. Μπουντενχόλζερ) και τους συνεργάτες του που μας δίνουν το αγωνιστικό πλάνο και κάνουν την δουλειά μας πιο εύκολη. Επίσης τους συμπαίκτες μου, ξέρω ότι το όνομα μου είναι σε αυτό το τρόπαιο, αλλά το αξίζουν όλοι. Η άμυνα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στο ότι πιστεύουμε ο ένας στον άλλο και τον βοηθάμε. Κι γι’ αυτό ήμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα στο ΝΒΑ. Ευχαριστώ και τον Μπρουκ Λόπεζ που με καλύπτει κάθε βράδυ. Επίσης τους Μπακς και τους φιλάθλους που μας στηρίζουν”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments