Αθλητισμός

Μπακς – Ματζικ: Ιστορική απόφαση – Τα «ελάφια» μποϊκόταραν το παιχνίδι λόγω της αστυνομικής βίας

Μπακς – Ματζικ: Ιστορική απόφαση – Τα «ελάφια» μποϊκόταραν το παιχνίδι λόγω της αστυνομικής βίας
Μπακς - Ματζικ: Σε μια ιστορική απόφαση που ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού προχώρησαν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μια ιστορική απόφαση πήραν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν κατέβηκαν να παίξουν στο παιχνίδι με την Ορλάντο Μάτζικ για τα play off του NBA διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι 7 σφαίρες που δέχθηκε πισώπλατα από αστυνομικούς ο Τζέικομπ Μπλέικ στην πόλη Κενόσα του Γουϊσκόνσιν, πολιτεία όπου βρίσκεται και το Μιλγουόκι. Εν τω μεταξύ, στις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν υπάρχουν δύο νεκροί.

Δείτε βίντεο από το ESPN

Η κίνηση των Μπακς είναι ιστορική, καθώς μπορεί να προκαλέσει ντόμινο με μποϊκοτάρισμα των play off και από άλλες ομάδες. Άλλωστε, ήταν γνωστό ότι Τορόντο Ράπτορς και Μπόστον Σέλτικς συζητούν να μην αγωνιστούν στον μεταξύ τους ημιτελικό για την Ανατολική Περιφέρεια. Να σημειώσουμε ότι αν οι Μπακς κέρδιζαν απόψε θα περνούσαν στον ημιτελικό της Ανατολής όπου ήδη τους περιμένει η Μαϊάμι Χιτ.

Να θυμίσουμε ότι ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο και βετεράνος του ΝΒΑ, Τζορτζ Χιλ ξέσπασε πριν δυο μέρες σε δηλώσεις του. Ανάμεσα σε άλλα είπε για τη διεξαγωγή των αγώνων στη «φούσκα» του Ορλάντο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτά που συμβαίνουν. Καταρχήν, δεν έπρεπε να έχουμε έρθει σε αυτό εδώ το αναθεματισμένο μέρος, για να είμαι ειλικρινής. Είμαστε όμως εδώ, αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από εδώ. Όταν όμως όλα τελειώσουν, κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν. Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει.

Η Αστυνομία πρέπει να αλλάξει. Εμείς ως κοινωνία πρέπει να αλλάξουμε. Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά. Ζωές χάνονται καθημερινά. Δεν υπάρχουν συνέπειες κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Με ρωτάτε πότε θα παίξουμε στο επίπεδο που παίζαμε πριν από τη διακοπή. Μέχρι να ισορροπήσει ο κόσμος, νομίζω ότι δεν θα βρούμε τους εαυτούς μας. Είδα τι έγινε στο Ουισκόνσιν και μου ράγισε την καρδιά. Είμαστε εδώ για να στείλουμε τα μηνύματά μας για ισότητα και για όλα αυτά και τελικά βλέπουμε όσα συμβαίνουν την ώρα που εμείς παίζουμε μπάσκετ σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη».

Εν τω μεταξύ, κι άλλοι αθλητές τοποθετήθηκαν με παρόμοιο τρόπο, όπως ο Ντόνοβαν Μίτσελ της Γιούτα Τζαζ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του θρύλου του ΝΒΑ, που αποσύρθηκε φέτος, Βινς Κάρτερ. Ο «Air Canada» είπε ότι έχει μαζί του κινητό και ταυτότητα ακόμη κι όταν βγάζει τα σκουπίδια έξω…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments