Διεθνή

Απόσταση ασφαλείας κορωνοϊός: Νέα έρευνα «εκτοξεύει» τα μέτρα στα 8

Απόσταση ασφαλείας κορωνοϊός: Νέα έρευνα «εκτοξεύει» τα μέτρα στα 8
Απόσταση ασφαλείας κορωνοϊός: Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό επιστημονικό περιοδικό «εκτοξεύει» τα μέτρα που χρειάζεται να κρατάμε από τους άλλους λόγω της πανδημίας.

Τρία είναι τα «εργαλεία» που βοηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Οι μάσκες, το καλό πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική αποστασιοποίηση (social distancing). Όμως, Βρετανοί επιστήμονες έρχονται τώρα να υποστηρίξουν ότι τα 2 μέτρα απόσταση που πρέπει να έχουμε ο ένας από τον άλλο αποτελούν αναχρονιστικά επιστημονικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal και αναμεταδίδει ο Indepedent υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα σταγονίδια που προέρχονται από το βήχα ή το φτέρνισμα μπορούν να ταξιδέψουν έως και 8 μέτρα. Το πόσο γρήγορα θα ταξιδέψουν τα σταγονίδια εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το αν το άτομο από το στόμα του οποίου βγαίνουν βρίσκεται σε κλειστό ή υπαίθριο χώρο, από το αν φορά μάσκα, από το αν ο χώρος έχει κλιματισμό.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η απόσταση θα πρέπει να θεωρείται ένα μέτρο προστασίας στο πλαίσιο μια ευρύτερης στρατηγικής περιορισμού της πανδημίας, στην οποία θα περιλαμβάνεται ο σχολαστικός καθαρισμός των χεριών και των επιφανειών, η χρήση μάσκας και προστατευτικού εξοπλισμού.

Η παραπάνω είδηση δεν είναι η μοναδική που έχει κάνει εντύπωση σήμερα από τη Βρετανία και την επιστημονική της κοινότητα. Σύμφωνα με επιστήμονες των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένα προϊόν που βρίσκεται σε εντομοαπωθητικά, μπορεί να σκοτώσει το στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί τη φονική ασθένεια Covid-19.

Το συστατικό των εντομοαποθωτικών που θεωρείται από τους επιστήμονες ότι μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό ονομάζεται Citriodiol και, σύμφωνα με το Sky News, είναι γνωστό ότι σκοτώνει άλλους τύπους κορωνοϊών. Πιο συγκεκριμένα, το Citriodiol, προσφέρει ένα νέο στρώμα προστασίας κατά της νόσου Covid-19, σύμφωνα με επιστήμονες του βρετανικού Εργαστηρίου Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μετέδωσε το Sky News.

Δείτε την ανάρτηση του Sky News

Τι δηλώνει ο ΠΟΥ για την πορεία της πανδημίας

Η πανδημία της ασθένειας COVID-19 εξακολουθεί να εξαπλώνεται, όμως η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως, εκτός από τη νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments