Ειδήσεις

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέος θάνατος στο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο «Εστία»

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέος θάνατος στο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο «Εστία»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μια 83χρονη γυναίκα έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα στους 250.

Αυξάνεται η λίστα με τους συμπολίτες μας που έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του φονικού ιού. Όπως έγινε γνωστό, μια 83χρονη γυναίκα, η οποία ήταν τρόφιμος του γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου», κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Αυγούστου. Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για το ένατο θύμα από το συγκεκριμένο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο είχε διαπιστωθεί πριν από αρκετές ημέρες εστία του ιού. Συγκεκριμένα, η διασπορά στο «Εστία Παπαγεωργίου» διαπιστώθηκε στις 19 Αυγούστου, όταν θετικοί στον ιό εντοπίστηκαν συνολικά 15 ηλικιωμένοι από τους 45 που διαμένουν στη μονάδα και 7 εργαζόμενοι από τους 30.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη 26 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι από τον ΕΟΔΥ και 293 κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 293 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

  • 1.943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 4.179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 10 (30.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 248 θανάτους συνολικά στη χώρα (πλέον 250). 88 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», ανέφερε η ανακοίνωση.

“Συνέχεια με μάσκα οι νέοι που γυρίζουν από διακοπές”

Ο καθηγητής lοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο ρεκόρ κρουσμάτων τόνισε πως “αρχίζουμε και βλέπουμε την επήρρεια του 15αυγουστου, οπότε είχαμε μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού, είχαμε τις γιορτές, τις τουριστικές περιοχές στις οποίες είχαμε πολλά κρούσματα, όλα αυτά πλέον φαίνονται και περιμένουμε με μεγάλη ανησυχία το πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και θα επιστρέψουν οι εκδρομείς στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου και εκεί θα έχουμε μια αύξηση κρουσμάτων”.

Για το τι θα πρέπει να κάνουν οι νέοι με το που επιστρέψουν από τις διακοπές ο κ. Σύψας τόνισε πως “δεν θα έλεγα να κάνουν το τεστ ενώ δεν έχουν συμπτώματα, σίγουρα όμως πρέπει πρώτον τις πρώτες 7 ημέρες από την επιστροφή τους από μια τουριστική περιοχή πρέπει να αποφεύγουν τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Δεύτερον να φοράνε με ευλαβεια τη μάσκα όπου και να πάνε. Σε κατάστημα, στη δουλειά πρέπει να φοράνε συνεχώς τη μάσκα. Να μην τη βγάζουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο τουλάχιστον για 7 ημέρες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments