Διεθνή

Kyle Rittenhouse: Το σοκαριστικό βίντεο με την εκτέλεση των διαδηλωτών από τον 17χρονο ακροδεξιό

Kyle Rittenhouse: Το σοκαριστικό βίντεο με την εκτέλεση των διαδηλωτών από τον 17χρονο ακροδεξιό
Kyle Rittenhouse: Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το βίντεο από την εκτέλεση των δύο διαδηλωτών στην Κενόσα και τον τραυματισμό ενός ακόμα από τον 17χρονο ακροδεξιό που ήταν μέλος παραστρατιωτικής ομάδας.

Συνεχίζονται οι μαζικές, συγκρουσιακές διαδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τα όσα νέα συνέβησαν στην πόλη Κενόσα του Γουισκόνσιν, όπου αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Τζέικομπ Μπλέικ την Κυριακή 26 Αυγούστου. Εν τω μεταξύ, συνελήφθη ο 17χρονος Κάιλ Ρίτενχάουζ που εκτέλεσε δύο διαδηλώτές και τραυμάτισε έναν ακόμα.

Ο 17χρονος ακροδεξιός και μέλος παραστρατιωτικής ομάδας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη χθες, Τετάρτη 26 Αυγούστου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς σύμφωνα με δικαστικούς αξιωματούχους φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τους δύο ανθρώπους διαδηλωτές και τραυμάτισε τον άλλο, στο περιθώριο διαδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στη ρατσιστική αστυνομική βία.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 25Αυγούστου. Στο βίντεο φαίνεται ο νεαρός να πυροβολεί εναντίον όσων τον πλησίασαν, ενώ πολλοί άνθρωποι φαίνονται να τον κυνηγούν την ώρα που τρέχει στον δρόμο, κρατώντας ένα τουφέκι. Ένας από τους διώκτες του φαίνεται να τον κλωτσάει με φόρα αφού αυτός πέφτει στο έδαφος και ένας άλλος προσπαθεί να αρπάξει το όπλο του. Φαίνεται να πυροβολείται από μικρή απόσταση και να καταλήγει στο έδαφος.

«Ο 17χρονος Κάιλ Ρίτενχαουζ συνελήφθη στο Ιλινόι και κατηγορείται για εκ προθέσεως ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού», όπως δήλωσε δικαστικός αξιωματούχος.

Δείτε το βίντεο (σ.σ. χρειάζεται να επισκεφτείτε το YouTube λόγω των σκληρών εικόνων και να δώσετε την άδειά σας)

Οι Μπακς δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στα play off – «Ντόμινο» εξελίξεων

Χτες, οι Μιλγουόκι Μπακς με την απόφασή τους να μην κατέβουν και να αγωνιστούν στον αγώνα play off με την Ορλάντο Μάτζικ, δημιούργησαν «ντόμινο» εξελίξεων σε όλο τον αμερικάνικο αθλητισμό. Η ομάδα των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο αρνήθηκε να παίξει, διαμαρτυρόμενη για τη ρατσιστική αστυνομική βία με τελευταίο θύμα τον Τζέικομπ Μπλέικ στο Γουισκόνσιν. Θυμίζουμε ότι το Μιλγουόκι είναι η μεγαλύτερη πόλη στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Οι Μπακς ενημέρωσαν για την απόφασή τους όλοι μαζί, ενώ το μήνυμα διάβασαν ο Στέρλινγκ Μπράουν που έχει πέσει θύμα αστυνομικής βίας και ο ίδιος και ο βετεράνος άσος Τζορτζ Χιλ, που είχε ξεσπάσει τις προηγούμενες μέρες απέναντι στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

«Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση» είπε ο Χιλ. Στη συνέχεια μίλησε ο Μπράουν: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό βίντεο με το περιστατικό στο Γουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Ο Χιλ πρόσθεσε: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Δείτε τη δήλωση των Μιλγουόκι Μπακς από τον επίσημο λογαριασμό της ομάδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments