Πολιτική

Μπακς: Τα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα στα «ελάφια» για την ιστορική κίνησή τους

Μπακς: Τα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα στα «ελάφια» για την ιστορική κίνησή τους
Μπακς: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τα συγχαρητήρια του στα «ελάφια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν κατέβηκαν να παίξουν στο παιχνίδι με την Ορλάντο Μάτζικ διαμαρτυρόμενοι για την ρατσιστική αστυνομική βία.

Οι Μιλγουόκι Μπακς με την απόφασή του να μην κατέβουν και να αγωνιστούν στον αγώνα play off με την Ορλάντο Μάτζικ, δημιούργησαν «ντόμινο» εξελίξεων σε όλο τον αμερικάνικο αθλητισμό. Η ομάδα των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο αρνήθηκε να παίξει, διαμαρτυρόμενη για τη ρατσιστική αστυνομική βία με τελευταίο θύμα τον Τζέικομπ Μπλέικ στο Γουισκόνσιν. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος Αφροαμερικανός δέχτηκε 7 σφαίρες πισώπλατα από αστυνομικούς.

Την κίνηση των Μπακς επαίνεσε με μήνυμα του στα social media και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός σε ανάρτησή του γράφει: «Συγχαρητήρια Μπακς. Είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο που δίνουν το παράδειγμα παίρνοντας θέση ενάντια στον ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter

Οι Μπακς ενημέρωσαν για την απόφασή τους όλοι μαζί, ενώ το μήνυμα διάβασαν ο Στέρλινγκ Μπράουν που έχει πέσει θύμα αστυνομικής βίας και ο ίδιος και ο βετεράνος άσος Τζορτζ Χιλ, που είχε ξεσπάσει τις προηγούμενες μέρες απέναντι στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

«Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση» είπε ο Χιλ. Στη συνέχεια μίλησε ο Μπράουν: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό βίντεο με το περιστατικό στο Γουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Ο Χιλ πρόσθεσε: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Δείτε τη δήλωση των Μιλγουόκι Μπακς από τον επίσημο λογαριασμό της ομάδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments