Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Οι σχολικές τάξεις δεν φαίνεται να αποτελούν εστίες μόλυνσης

ΠΟΥ κορωνοϊός: Οι σχολικές τάξεις δεν φαίνεται να αποτελούν εστίες μόλυνσης
ΠΟΥ κορωνοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσω εκπροσώπου του πήρε θέση για τις σχολικές τάξεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέσω εκπροσώπου του, πήρε θέση σε σχέση με τις σχολικές τάξεις. Η Ευρώπη εισέρχεται σε μια «δύσκολη περίοδο» καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και, παρόλο που οι σχολικές τάξεις δεν έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του κορωναϊού, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι νέοι μολύνουν άλλους ανθρώπους σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, υπέυθυνος του Οργανισμού για την Ευρώπη.

Οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να προστατευθούν κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, μια περίοδος με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, πρόσθεσε ο Κλούγκε. «Οι νεότεροι δεν είναι απαραίτητο να πεθάνουν από αυτό (σ.σ. δηλαδή την ασθένεια Covid-19), αλλά είναι ένας ανεμοστρόβιλος με μακριά ουρά. Οι νέοι, κυρίως καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, θα είναι σε πιο στενή επαφή με τον πιο ηλικιωμένο πληθυσμό», ανέφερε ο ίδιος.

Τι γίνεται με το εμβόλιο

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ τέθηκε από σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου η πρώτη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξ ονόματος των κρατών – μελών της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία, φέροντας την επίσημη υπογραφή μεταξύ της AstraZeneca και της Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Αυτή η σύμβαση θα επιτρέψει την αγορά εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, καθώς και τη δωρεά σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα ή την αποστολή προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως αναφέρεται, μέσω της σύμβασης, θα αγοραστούν συνολικά για όλα τα κράτη – μέλη 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με δυνατότητα για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, που θα διανεμηθούν αναλογικά με βάση τον πληθυσμό. Επίσης, οι απαραίτητες απαιτήσεις ασφάλειας και η ειδική αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της αγοράς της ΕΕ εγγυώνται ότι τα δικαιώματα των πολιτών θα παραμείνουν πλήρως προστατευμένα.

«Η Επιτροπή εργάζεται ασταμάτητα για να παρέχει στους πολίτες της ΕΕ ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του COVID-19 το συντομότερο δυνατό. Η έναρξη ισχύος της σύμβασης με την AstraZeneca είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου σε αυτό το θέμα», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments