Ελλάδα

Βάσεις 2020: Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα – Αναλυτικοί πίνακες

Βάσεις 2020: Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα – Αναλυτικοί πίνακες
Βάσεις 2020: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιτυχόντες το 77% των μαθητών.

Η ημέρα που περίμεναν περίπου 100.000 υποψήφιοι έφτασε. Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής των μαθητών στα  και ΤΕΙ της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας: https://results.it.minedu.gov.gr.

Εκεί πληκτρολογούν:

  • τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα απεστάλησαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια μέχρι το μεσημέρι. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών – αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών – Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Μπορείτε να δείτε τις βάσεις για:

Τα ΕΠΑΛ ημερήσια εδώ.

Τα ΓΕΛ ημερήσια 10% εδώ.

Τα ΓΕΛ ΝΕΟ  εσπερινά εδώ.

Τα ΓΕΛ ΝΕΟ εδώ.

Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας:

Μήνυμα προς μαθητές και εκπαιδευτικούς έστειλε η  και Θρησκευμάτων, , στο περιθώριο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. «Θέλω να συγχαρώ θερμά όλες και όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Ξεκινάτε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, με νέες ευκαιρίες να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να χτίσετε το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στις σπουδές σας.

Αλλά και σε όσους δεν πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει, η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει. Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που ήταν δίπλα σας και σε αυτήν την πρόκληση.

Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες:

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Κεραμέως έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών πέραν του ποσοστού των επιτυχόντων. Αναλυτικότερα, όπως είπε, εκ των υποψηφίων που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% είναι αγόρια. Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων. Ακόμη ανέφερε ότι σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%.

Το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Γενικότερα, όπως είπε η υπουργός, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

Ιστορικό χαμηλό στις Ιατρικές Σχολές, άνοδος στις Νομικές:

Σε ιστορικά χαμηλά διαμορφώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές καθώς οι περισσότερες «έσπασαν» προς τα κάτω το φράγμα των 18.000 μορίων. Έτσι, σε πέντε από τις επτά Ιατρικές Σχολές η βάση εισαγωγής έπεσε κάτω από τα 18.000 μόρια. Στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης ήταν η χαμηλότερη βάση εισαγωγής, καθώς διαμορφώθηκε στα 17.400 μόρια. Επίσης, στην Ιατρική Κρήτης ήταν 17.525 μόρια, στην Ιατρική Λάρισας η βάση ήταν 17.600 μόρια, στην Ιατρική Ιωαννίνων 17.625 μόρια και στην Ιατρική Πάτρας 17.825 μόρια. Την ίδια στιγμή, η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό-φροντιστή, Γιώργο Χατζητέγα, που μίλησε στο Mega για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και τις βάσεις των σχολών, επιβεβαιώνεται μια ιστορική πτώση στις ιατρικές σχολές της τάξεως των 800 μορίων. Αντιθέτως, στις Νομικές Σχολές είχαμε άνοδο των βάσεων. Έτσι, στη Νομική Αθηνών η βάση εισαγωγής διαμορφώθηκε στα 18.050 μόρια, από 18.013 μόρια στις Πανελλήνιες 2019, ενώ στη Νομική Θεσσαλονίκης η βάση εισαγωγής αυξήθηκε κατά μόλις… 1 μόριο, από 17.824 μόρια το 2019 σε 17.825 μόρια φέτος. Στη Νομική Κομοτηνής, δε, η βάση εισαγωγής στις Πανελλήνιες 2020 διαμορφώθηκε σε 17.250 μόρια, όταν πέρυσι ήταν 17.225 μόρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments