Διεθνή

Κορωνοϊός ΠΟΥ: Επικίνδυνη η «ανοσία της αγέλης» – Οδηγίες για τον εμβολιασμό

Κορωνοϊός ΠΟΥ: Επικίνδυνη η «ανοσία της αγέλης» – Οδηγίες για τον εμβολιασμό
Κορωνοϊός ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ενώ εξηγεί ότι η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» είναι επικίνδυνη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πήρε θέση σε σχέση με τη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης». Άλλωστε, πολλά έχουν αναφερθεί ή ακουστεί σε σχέση με αυτή την στρατηγική και κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματική για την ανθρωπότητα στη «μάχη» που δίνει με τον κορωνοϊό.

Όπως σημειώνει ο ΠΟΥ, οι προσπάθειες να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα ήταν επικίνδυνες και θα οδηγούσαν σε πολλούς θανάτους, ενώ ο εμβολιασμός είναι μια ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική πορεία, όπως τόνισε η υψηλόβαθμη επιδημιολόγος του ΠΟΥ, Μαρία Βαν Κέρχοφ.

«Η κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε είναι να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που μπορεί να παρέχει προστασία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έτσι ώστε ο ιός να μην έχει την δυνατότητα να μεταδίδεται. Εντούτοις, η προσπάθεια για μια φυσική ανοσία της αγέλης θα ήταν πολύ επικίνδυνη επειδή πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν», σημείωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Τουλάχιστον τα 2/3 του πληθυσμού πρέπει να αναπτύξουν ανοσία, ώστε αυτό να έχει νόημα, και αυτό, με τη σειρά του, χρειάζεται το εμβόλιο να γίνει με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την αξιωματούχο της υγείας και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πιθανόν θα χρειαστεί περίπου το 65 έως 70% του πληθυσμού -σε αυτό το εύρος- να έχει προστατευτική ανοσία. Έτσι, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πληθυσμούς, αστικούς και αγροτικούς και ηλικιακές ομάδες, μπορεί κανείς να το κάνει περισσότερο με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μέσω ενός εμβολίου», επισήμανε επίσης επί του ζητήματος η Βαν Κέρχοφ.

Σύμβαση μεταξύ της ΕΕ και της εταιρείας AstraZeneca

Να θυμίσουμε ότι σε ισχύ τέθηκε από χθες, Πέμπτη 27 Αυγούστου, η πρώτη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξ ονόματος των κρατών – μελών της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία, φέροντας την επίσημη υπογραφή μεταξύ της AstraZeneca και της Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Αυτή η σύμβαση θα επιτρέψει την αγορά εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, καθώς και τη δωρεά σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα ή την αποστολή προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως αναφέρεται, μέσω της σύμβασης, θα αγοραστούν συνολικά για όλα τα κράτη – μέλη 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με δυνατότητα για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, που θα διανεμηθούν αναλογικά με βάση τον πληθυσμό. Επίσης, οι απαραίτητες απαιτήσεις ασφάλειας και η ειδική αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της αγοράς της ΕΕ εγγυώνται ότι τα δικαιώματα των πολιτών θα παραμείνουν πλήρως προστατευμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments