Διεθνή

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξανακλείνει σύνορα λόγω κορωνοϊού

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξανακλείνει σύνορα λόγω κορωνοϊού
Μια Ευρωπαϊκή χώρα κάνει την αρχή και κλείνει τα σύνορα της εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Όταν ο κορωνοϊός ήρθε στην Ευρώπη και μετά το παράδειγμα της Ιταλίας των χιλιάδων νεκρών καθημερινά, πολλές χώρες πήραν την απόφαση να κλείσουν τα σύνορά τους. Ανάμεσα σε αυτές και η χώρα μας. Το επόμενο στάδιο ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Τα lockdown που εφάρμοσαν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η έξαρση του κορωνοϊού. Ωστόσο όλοι περίμεναν μια αύξηση όταν ανοίξουν τα σύνορα.

Το καλοκαίρι έφτασε και πολλές χώρες δεν θα μπορούσαν να έχουν κρατήσει κλειστά τα σύνορά τους καθώς στηρίζουν μεγάλο μέρος της οικονομίας τους στον τουρισμό. Παρά το γεγονός ότι μια αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, σε πολλές χώρες τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δεν είναι μακριά ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Παράλληλα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα βγει το εμβόλιο που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία.

Η Ουγγαρία κάνει την αρχή

Μπορεί η Παγκόσμια Οικονομία να μη μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο ολικό lockdown, αλλά αρκετές χώρες αναμένεται να πάρουν τα μέτρα τους για να μη ξεφύγει η κατάσταση. Μια από τις χώρες που δεν έμεινε στα λόγια είναι η Ουγγαρία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα κανένας ξένος πολίτης δεν θα μπορεί να μπει στη χώρα. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση Ορμπαν διέταξε το κλείσιμο των συνόρων, επιστρέφοντας στη στρατηγική που ακολούθησε κατά το πρώτο κύμα κορωνοϊού. Ο περιορισμός θα ισχύσει από την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη.

Αυτόματα η Ουγγαρία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ανήκει στη ζώνη Σένγκεν που βάζει ξανά σε ισχύ τους καθολικούς περιορισμούς στα σύνορά της. Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ουγγαρία και μετά τη διάγνωση ότι ο επικεφαλής επικοινωνίας του κυβερνώντος κόμματος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Χθες, η χώρα ανακοίνωσε 132 νέα κρούσματα, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε ανακοινώσει 52.

Ο προσωπάρχης του Βίκτορ Ορμπαν ανέφερε ότι θα υπάρξουν πολλές εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου των ξένων και ότι οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν σήμερα κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου. Η Ουγγαρία θα διατηρήσει έναν ανοιχτό διάδρομο ώστε να επιτρέπει μετακινήσεις μέσα στη χώρα. Οι πολίτες της Ουγγαρίας που θα επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ή να κάνουν δύο τεστ που θα βγαίνουν αρνητικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments