Video

Black Panther: Ο Χάμιλτον πήρε την Pole Position και την αφιέρωσε στον Chadwick Boseman

Black Panther: Ο Χάμιλτον πήρε την Pole Position και την αφιέρωσε στον Chadwick Boseman
Black Panther: Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την Pole Position για το Βελγικό Grand Prix και την αφιέρωσε στον Chadwick Boseman που είχε φύγει από τη ζωή λίγες ώρες νωρίτερα.

Για μία ακόμη φορά, ο Λιούις Χάμιλτον, θα εκκινήσει από την pole position ενός Grand Prix. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes θα είναι μπροστά από τους υπόλοιπους αντιπάλους του στον αυριανό (30/08) αγώνα του Βελγίου, καθώς έκανε τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινές (29/08) καταταρκτήριες δοκιμές.

Ο ομόσταβλός του στην γερμανική ομάδα, Βάλτερι Μπότας θα ξεκινήσει από την 2η θέση κι αμέσως μετά θ΄ ακολουθήσει από την 3η ο «πιλότος» της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν. Ο Βρετανός, ο οποίος προηγείται στην κατάταξη με 37 βαθμούς διαφορά από τον Ολλανδό, Μαξ Φερστάπεν, έκανε ρεκόρ γύρου στην πίστα των 7 χλμ του Σπα σε 1 λεπτό και 41.252 δευτερόλεπτα, 0.511 πιο γρήγορα από τον Μπότας και 0.5626 δευτερόλεπτα από τον Φερστάπεν.

Για τον 35χρονο Χάμιλτον ήταν η 5η pole posiotion σε 7 αγώνες της τρέχουσας περιόδου, ενώ παράλληλα επέκτεινε το ρεκόρ του σε 6 στη βελγική πίστα του Σπα. Η σημερινή pole position επέκτεινε το ρεκόρ του Χάμιλτον σε 93 στην καριέρα του και την αφιέρωσε στον αστέρα του Χόλιγουντ «Black Panther», Chadwick Boseman, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του εντέρου την Παρασκευή (28/08) στα 43 του χρόνια. Συγκεκριμένα μόλις τον ενημέρωσαν ότι κέρδισε την πρώτη θέση εκείνος έδειξε τον ουρανό και είπε ότι είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο ηθοποιό. Μάλιστα μόλις ο Χάμιλτον βγήκε από το μονοθέσιο έκανε την χαρακτηριστική κίνηση του Μαύρου Πάνθηρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

“Η pole ήταν πραγματικά πολύ σημαντική σήμερα για εμένα, επειδή ξύπνησα και έμαθα τη θλιβερή είδηση, ότι πέθανε ο Chadwick . Ήταν ένας τόσο σκληρός χρόνος για όλους μας και αυτή η είδηση με συγκλόνισε πραγματικά. Δεν ήταν εύκολο, να βρω μετά την αυτοσυγκέντρωσή μου», ήταν τα λόγια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Ο Χάμιλτον γνωριζόταν προσωπικά με τον Bosemanκαι είχαν συναντηθεί μάλιστα μία φορά, οπότε τον συντάραξε πραγματικά η είδηση του θανάτου του ηθοποιού που έγινε μεταξύ άλλων γνωστός από την ταινία «Black Panther». Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ανέβασε στο Twitter το εξής μήνυμα: «Θέλω να αφιερώσω αυτή την pole position στον Τσάντγουικ. Αυτά που πέτυχε και η κληρονομιά που άφησε είναι τόσο απίστευτα για εμένα. Ενέπνευσε μία ολόκληρη γενιά νέων μαύρων ανδρών και γυναικών και τους έδωσε έναν πραγματικό υπερήρωα για να τον θαυμάζουν. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments