Ελλάδα

Γυμνάστρια κορωνοϊός: Έσπασε την καραντίνα και πήγε να δουλέψει

Γυμνάστρια κορωνοϊός: Έσπασε την καραντίνα και πήγε να δουλέψει
Γυμνάστρια κορωνοϊός: Ήταν στην Τήνο και βρέθηκε θετική στον ιό, ωστόσο επέστρεψε στην Αθήνα, πηγαίνοντας κανονικά στη δουλειά της.

Έπειτα από τον Μυκονιάτη  δικηγόρο που φέρεται να έσπασε την καραντίνα και πήγε στη Μύκονο άλλη μία περίπτωση ατόμου που δεν τήρησε την καραντίνα για τον κορωνοϊό ήλθε το φως της δημοσιότητας και αυτή τη φορά πρόκειται για γυμνάστρια.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μία γυμνάστρια που ήταν στην Τήνο και βρέθηκε θετική στον ιό επέστρεψε στην Αθήνα, πηγαίνοντας κανονικά στη δουλειά της. Οι αρχές γνώριζαν τα τηλέφωνα και τη διεύθυνση της νεαρής γυναίκας στην πρωτεύουσα και την εντόπισαν για να της επιβληθεί το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε σχετικά με την περίπτωση του δικηγόρου, ο ίδιος θα έπρεπε να βρίσκεται σε ξενοδοχείο αναφοράς στην , ως στενή επαφή  επιβεβαιωμένου κρούσματος, ωστόσο μετέβη στη Μύκονο όπου διατηρεί κατοικία. Ο Μυκονιάτης δικηγόρος σύμφωνα με το protothema.gr  έπρεπε να παραμείνει σε ξενοδοχείο αναφοράς στην Αθήνα μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, ωστόσο έσπασε την καραντίνα και πήγε στη Μύκονο.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, o δικηγόρος πριν λίγες ημέρες πέρασε και από τη . Το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με το πηγή,  πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου για να κάνει μία καταγγελία για ηχορύπανση. Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να βρίσκεται σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Έτσι, συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ ενώ κατηγορείται και για κακούργημα, που αφορά την διάδοση της πανδημίας. Ωστόσο αρνείται όσα του καταλογίζουν ο γνωστός δικηγόρος και σχολιάζει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο επιχειρηματιών και ιδιοκτητών μπαρ, οι οποίοι κινήθηκαν με αυτόν τον τρόπο εναντίον του, μιας και ο δικηγόρος έχει καταγγείλει ότι στα μαγαζιά τους επικρατεί συγχρωτισμός.

Καθημερινά εντείνεται ακόμη περισσότερο η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα στις επιστημονικές κοινότητες και όχι μόνο. Είναι πλέον σαφές ότι τα ημερήσια κρούσματα εκτοξεύονται στα ύψη σχεδόν καθημερινά ενώ διατηρούνται σταθερά σε τριψήφιους αριθμούς. Ωστόσο, ένα ζήτημα που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η «σιωπηλή» διασπορά του ιού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα  όσα λένε οι ειδικοί, το φαινόμενο αυτό οφείλεται κυρίως στους νέους καθώς είναι αυτοί που παρουσιάζουν ηπιότερα συμπτώματα, ενώ σε συνδυασμό με τους ασυμπτωματικούς, δυσκολεύει την προσπάθεια για ιχνηλάτιση.

Παράλληλα η κατάσταση στη χώρα θα εξακολουθήσει να είναι κρίσιμη, καθώς με την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων θα κριθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι τελευταίοι εκδρομείς που θα επιστρέψουν θα καθορίσουν τους αριθμούς που θα κάνουν την εμφάνισή τους στις επόμενες ημέρες. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχει ξεκινήσει η εκστρατεία, κυρίως για τους νέους, προκειμένου να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, με στόχο να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments