Διεθνή

Γαλλία Κορωνοϊός: 5.413 νέα κρούσματα σε μια ημέρα

Γαλλία Κορωνοϊός: 5.413 νέα κρούσματα σε μια ημέρα
Γαλλία Κορωνοϊός: Αρκετά μεγάλος παρέμεινε για μια ακόμη ημέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 5.413 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ελαφρώς λιγότερα σε σχέση με 5.453 που κατέγραψε χθες, Σάββατο. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την επιδημία COVID-19 αυξήθηκε σε 30.606 από 30.602 που ήταν χθες. Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 4.535 έναντι 4.530 χθες και οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκαν σε 402 από 400.

Σχεδόν 843.000 τα θύματα του ιού – Πάνω από 25 εκατομμύρια κρούσματα

Ο φονικός ιός συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση σε πολλές χώρες του πλανήτη και εξακολουθεί να σκοτώνει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την υφήλιο. Οι ασθενείς δε, που νοσούν από την επέλαση της πανδημίας αυξάνονται ραγδαία. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με απολογισμό των πρακτορείων AFP και Reuters.

Τουλάχιστον 25.029.250 κρούσματα έχουν εντοπιστεί επισήμως σε όλο τον κόσμο και έχουν καταγραφεί 842.915 θάνατοι. Σχεδόν 4 στα 10 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο: 5.960.652 κρούσματα και 182.760 θάνατοι στις ΗΠΑ και 3.846.153 κρούσματα και 120.262 θάνατοι στη Βραζιλία. Αξίζει δε, να επισημανθεί ότι εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ινδία ξεπερνά αυτόν που εντοπίζονται σε ΗΠΑ και Βραζιλία, με τη χώρα να καταγράφει σήμερα αρνητικό, παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων, 78.761.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες  κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να παρασκευάσουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβολίου που θα σώσει τη ανθρωπότητα από το φονικό «χτύπημα» του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό αξιολόγηση περισσότερα από 170 υποψήφια εμβόλια. Τα 138 βρίσκονται σε προ-κλινικές δοκιμές, δηλαδή σε δοκιμές σε ζώα, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επικίνδυνες παρενέργειες και να διαπιστωθεί η ικανότητα του εμβολίου να εγείρει ανοσιακή απόκριση και μνήμη.

Τα 25 αξιολογούνται ως προς την ασφάλειά τους στους ανθρώπους σε μικρές μελέτες φάσης 1, δηλαδή μελέτες που συμπεριλαμβάνουν μικρό αριθμό υγιών εθελοντών για να διαπιστωθεί η ασφάλεια στους ανθρώπους και να κατανοηθούν βασικοί μηχανισμοί επαγωγής ανοσιακής μνήμης. Τα 15 βρίσκονται σε μελέτες φάσης 2 με περισσότερους εθελοντές και αξιολογούνται ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, ενώ πλέον προσδιορίζεται και το βέλτιστο δοσολογικό επίπεδο.

Επτά εμβόλια βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε μεγάλες μελέτες φάσης 3 που, εφόσον έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας και επιβεβαιώσουν τις μελέτες φάσης 2, πρόκειται να οδηγήσουν σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές. Προς το παρόν, κανένα εμβόλιο δεν έχει λάβει έγκριση, ενώ η Ρωσία έδωσε επιταχυνόμενη έγκριση σε εμβόλιο με βάση τα αποτελέσματα μελετών φάσης 2. Τουλάχιστον δύο κλινικές μελέτες φάσης 3 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.

Οι καθηγητές τονίζουν ότι «με την ολοκλήρωση των κλινικών μελετών φάσης 3 θα μπορέσει να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο χρονικός ορίζοντας διάθεσης των εμβολίων στην παγκόσμια αγορά. Η επιστημονική πρόοδος, καθώς και το γεγονός ότι η παγκόσμια κοινότητα έχει δείξει πρωτοφανή κινητοποίηση για την ανεύρεση εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2, έχει ως αποτέλεσμα να αναμένουμε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συγκριτικά με την ανάπτυξη εμβολίων έναντι άλλων ιών κατά το παρελθόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments