Διεθνή

Ισπανία πυρκαγιές: Τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Ισπανία πυρκαγιές: Τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους
Ισπανία πυρκαγιές: Στάχτη έχουν γίνει 100.000 στρέμματα ενώ οι Αρχές καλούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Συγκλονίζεται η Ισπανία από πυρκαγιές που ξέσπασαν στην κοινότητα Αλμοναστέρ λα Ρεάλ την Πέμπτη και ακόμα δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη ενώ την ίδια στιγμή οι Αρχές της χώρας καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους ενώ όπως δήλωσε εκπρόσωπος των περιφερειακών υπηρεσιών έκτακτων καταστάσεων «η φωτιά παραμένει ενεργή και προσπαθούμε να τη σταθεροποιήσουμε», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι πυρκαγιές μαίνονται στην επαρχία Ουέλβα στη νοτιοδυτική Ισπανία και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ήδη 100.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

«Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά από την αρχή της χρονιάς στην Ανδαλουσία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των δασοκόμων της περιφέρειας.

Η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην κοινότητα Αλμοναστέρ λα Ρεάλ «παραμένει ενεργή και προσπαθούμε να τη σταθεροποιήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος των περιφερειακών υπηρεσιών έκτακτων καταστάσεων.

Στάχτη 100.000 στρέμματα

Η δασική πυρκαγιά, της οποίας τα αίτια παραμένουν άγνωστα, υποχρέωσε σχεδόν 3.200 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προληπτικά, και έκανε στάχτη σχεδόν 100.000 στρέμματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Αυτό που μας ανησυχεί, είναι ο καπνός, για τον λόγο αυτό οι αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις κοινότητες στις οποίες φθάνει ο καπνός», εξήγησε ο εκπρόσωπος του δασονομικού σώματος.

Στο έργο της πυρόσβεσης βοηθάει και ο στρατός

Ο στρατός κλήθηκε από την περιφέρεια να βοηθήσει τους εκατοντάδες πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες στο έδαφος και στον αέρα. Λόγω του θερμού και ξηρού κλίματός της η Ισπανία, δεύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, πλήττεται κάθε καλοκαίρι από δασικές πυρκαγιές που απειλούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να γίνουν πιο συχνές και πιο βίαιες με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Συνέπειες της κλιματικής αλλαγής  για την Ευρώπη

  • Οι χώρες της νότιας και κεντρικής Ευρώπης πλήττονται όλο και πιο συχνά από κύματα καύσωνα, δασικές πυρκαγιές και ξηρασίες.
  • Η λειψυδρία στις περιοχές της Μεσογείου αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ξηρασίας και ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.
  • Η Βόρεια Ευρώπη δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες βροχοπτώσεων και οι πλημμύρες θα γίνουν σύνηθες φαινόμενο τον χειμώνα.
  • Οι αστικές περιοχές, όπου ζουν σήμερα 4 στους 5 Ευρωπαίους, εκτίθενται σε καύσωνες, πλημμύρες ή στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας, αλλά συχνά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments