Ελλάδα

Ανοίξατε πυρ – Θέμα χρόνου η σύρραξη στο Αιγαίο

Ανοίξατε πυρ – Θέμα χρόνου η σύρραξη στο Αιγαίο
Χτυπάει κόκκινο η τουρκική προκλητικότητα.

Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα κατά της χώρας μας με τις ολοένα και αυξανόμενες παραβιάσεις και παραβάσεις των  ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου όπως και τις απειλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Ερντογάν προβληματίζουν έντονα την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει έκρυθμη και μια σπίθα αρκεί για θερμό επεισόδιο. Όσο και αν η ελληνική πλευρά δείχνει ψυχραιμία και παρά τις προειδοποιήσεις και της Ευρώπης για σκληρές κυρώσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί με πόλεμο Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία η οποία από την πρώτη στιγμή των τουρκικών προκλήσεων έχει σταθεί στο πλευρό της χώρας μας.

Ήδη τουρκικά δημοσιεύματα καθοδηγούμενα από Τούρκους αξιωματούχους προεξοφλούν μια ελληνοτουρκική σύρραξη, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το πότε θα γίνει.Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα ο Χουλουσί Ακάρ έχει δώσει σαφή εντολή στον τουρκικό στρατό να ανοίξει πυρ αν χρειαστεί. Με την κούραση στο Αιγαίο να είναι εμφανής ένθεν κακείθεν όλοι φοβούνται ότι ένα απλό λάθος είναι ικανό να ανάψει την σπίθα και να γίνει φωτιά που δύσκολα θα μαζεύεται.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης που αναφέρουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει στρατό στο Καστελόριζο. Το συγκεκριμένο άρθρο της Haberler αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα, η οποία με τα βήματα που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνει την ένταση, στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο πού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία και το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο. Η Ελλάδα που κάνει διάφορες προβοκάτσιες στην περιοχή τελευταία με τουριστικό φέρι μπόουτ εγκατέστησε στρατό στο Καστελόριζο στο οποίο απαγορεύεται να υπάρχει στρατός.

Η κίνηση αυτή της Ελλάδας είχε την αντανάκλαση της στις φωτογραφίες του AFP. Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών με το φέρι μπόουτ που πραγματοποιεί τουριστικά δρομολόγια στα νησιά πάτησαν το πόδι τους στην περιοχή. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 28 Αυγούστου διακρίνονται να κατεβαίνουν οι στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό. Τα συγκεκριμένα βήματα της Ελλάδας αποτελούν νέες παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947. Η διοίκηση της Αθήνας παρά το ότι απαγορεύεται να υπάρχει εκεί στρατός από το 1960 και εντεύθεν συνεχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».

Οι Έλληνες επιτελείς θεωρούν ότι από τη στιγμή που ο Ερντογάν έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις προειδοποιήσεις και των Γερμανών και των Αμερικανών έχει επιλέξει έναν δρόμο δίχως επιστροφή. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ασφαλώς διάλογος δεν μπορεί να γίνει και η Ελλάδα στέλνεις προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments