Πολιτική

Αθήνα σε Ερντογάν: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις»

Αθήνα σε Ερντογάν: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις»
Αθήνα σε Ερντογάν: H Eλλάδα βλέπει ότι οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου είναι αντιφατικές, "τη μια να ζητά διάλογο και την άλλη να προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις".

Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια. «Ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις», απαντά η Αθήνα στο νέο, ακραίο, παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που επικαλείται το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Αθήνα δεν στέκεται στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, καθώς βλέπει ότι είναι αντιφατικές. Τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις».

Στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να δουν αν τις επόμενες ημέρες η Τουρκία αποκλιμακώσει εμπράκτως τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. «Διαφορετικά, στις 24-25 Σεπτεμβρίου , στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές στον τηλεοπτικό σταθμό. Σημειώνεται πως από πλευράς της η Ελλάδα επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, να αποχωρήσει ο τουρκικός στόλος από τη Μεσόγειο και να υπάρξει διάλογος με αποκλειστικό θέμα τη χάραξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

Μετά τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου που ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφατες κινήσεις της Ελλάδας είναι αρκετές για να οδηγήσουν τις δυο χώρες σε πολεμική σύγκρουση. Αυτή τη φορά ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της Γιορτής της Νίκης, εθνικής γιορτής των Τούρκων έριξε λάδι στη  λέγοντας ότι «το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του”,για να συνεχίσει: “Απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ιδίως στις περιοχές της Μεσογείου και του , έχουν προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας». 

Το «ερώτημα» του Ερντογάν προς τον Ελληνικό λαό

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανίκανους όλους τους ηγέτες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα κατά την ομιλία του αναρωτήθηκε: “Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του; Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει το τίμημα λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

Λίγο νωρίτερα είχε επισκεφτεί το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Τα επιτεύγματα μας σε διάφορους τομείς είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας και τα συμφέροντα της χώρας μας. Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών συμφωνιών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments