Αθλητισμός

ΑΕΚ κλήρωση: Η Ελβετική Σεντ Γκάλεν στο δρόμο της Ένωσης

ΑΕΚ κλήρωση: Η Ελβετική Σεντ Γκάλεν στο δρόμο της Ένωσης
ΑΕΚ κλήρωση: Η Σεντ Γκάλεν από την Ελβετία είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι "κιτρινόμαυροι".

Μετά από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και ΟΦΗ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να μάθει τον αντίπαλο της στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι “κιτρινόμαυροι” ρίχνονται στη μάχη του τρίτου προκριματικού του Europa League. Η κλήρωση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης και έφερε την Ένωση αντιμέτωπη με την Σεντ Γκάλεν από την Ελβετία. Η Ένωση θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ στην Ελβετία, στην έδρα της Σεντ Γκάλεν. H πρόκριση από τον 3ο προκριματικό θα κριθεί σε μονό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου. Φυσικά ο συγκεκριμένος αντίπαλος δεν τρομάζει την Ελληνική ομάδα που είναι το μεγάλο φαβορί.

Η ενημέρωση της ΑΕΚ για την κλήρωση αναφέρει χαρακτηριστικά: Η Σεντ Γκάλεν είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του φετινού UEFA Europa League. Το μπαλάκι με τον αριθμό «3», που αφορούσε και την ΑΕΚ, ήταν μόλις το δεύτερο που τραβήχτηκε από τη γυάλα στη διαδικασία της σημερινής κλήρωσης. Το νοκ άουτ παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στην Ελβετία.

Η FC St.Gallen 1879 είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του φετινού UEFA Europa…

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Dienstag, 1. September 2020

Στο μεταξύ, στην Κροατία θα ταξιδέψει ο Άρης για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον πρώτα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ουκρανικής Κόλος Κοβαλίβκα. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης που έγινε στη Νιόν, ο νικητής του ζευγαριού των «κιτρίνων» θα αντιμετωπίσει στις 24/9 εκτός έδρας τη Ριέκα, διεκδικώντας μία θέση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Τέλος, τη σουηδική Χάμαρμπι ή την πολωνική Λεχ Πόζναν θα αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, αν φυσικά ξεπεράσει νωρίτερα το εμπόδιο του Απόλλωνα Λεμεσού. Η κρητική ομάδα κληρώθηκε να είναι γηπεδούχος (όπως και στον β΄ προκριματικό) σε αυτό το νοκ-άουτ ματς, που θα γίνει στις 24/9 και θα «στείλει» το νικητή στα πλέι-οφ της διοργάνωσης

Λίγα λόγια για την Σεντ Γκάλεν

Η Σεντ Γκάλεν είναι μια ελβετική ποδοσφαιρική ομάδα από την πόλη Σεντ Γκάλεν. Αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελβετίας. Ιδρύθηκε στις 19 Απριλίου 1879. Είναι η παλαιότερη εν ζωή ελβετική ομάδα. Ωστόσο, είναι λιγότερο πετυχημένη ομάδα σε σχέση με άλλες ομάδες. Έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα Ελβερίας (1903-04, 1999-2000). Την τελευταία δεκαετία υποβιβάστηκε δύο φορές στη Τσάλεντζ Λιγκ Ελβετίας.

Τίτλοι

  • Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελβετίας: 1903–04, 1999-00
  • Κυπελλούχος: 1969
  • Φιναλίστ Κυπέλλου: 1945, 1977, 1998
  • Φιναλίστ Anglo Cup: 1910
  • Νικήτρια Swiss League Cup: 1978
  • Νικήτρια Swiss League Cup:: 1982
  • Τσάλεντζ Λιγκ Ελβετίας: 2009, 2012

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments