Ελλάδα

Δολοφονία στην Κέρκυρα: Με τέσσερα όπλα «γάζωσαν» το αυτοκίνητο των νεκρών

Δολοφονία στην Κέρκυρα: Με τέσσερα όπλα «γάζωσαν» το αυτοκίνητο των νεκρών
Δολοφονία στην Κέρκυρα: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εκτέλεση των δύο Μαυροβούνιων στο νησί.

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονική ενέδρα εναντίον δύο Μαυροβούνιων στις 23 Ιουλίου στην Κέρκυρα. Η ΕΡΤ δημοσιοποίησε φωτογραφία στην οποία διακρίνεται το αυτοκίνητο των δύο άτυχων ανδρών, το οποίο «γάζωσαν» οι εκτελεστές τους. Άλλωστε, στο σημείο της επίθεσης είχαν βρεθεί τουλάχιστον 30 κάλυκες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δράστες ήταν τέσσερις και ισάριθμα και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Δείτε το αυτοκίνητο

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζεται και μία γεμιστήρα που έπεσε από τους δράστες, την ώρα που επιχειρούσαν να ξεφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος. Επίσης, έχουν βρεθεί δύο «γουρούνες» τις οποίες χρησιμοποίησαν οι δράστες για να πάνε αλλά και για να φύγουν από το σημείο της επίθεσης.

Από την περιοχή, απομακρύνθηκαν στη συνέχεια με ένα σκάφος που είχαν νοικιάσει από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, μία ημέρα πριν από τη διπλή δολοφονία. Ο δράστης που το νοίκιασε φαίνεται ότι έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Συγκεκριμένα, το διαβατήριο που έδωσε στον ιδιοκτήτη του σκάφους, ήταν των Σλοβενικών αρχών αλλά ήταν πλαστό. Εν τω μεταξύ, με βάση ό, τι μετέδωσε η ΕΡΤ, έχουν καταγραφεί και σε βίντεο καθαρά τα πρόσωπα δραστών.

Θύματα της ενέδρας ήταν δύο Μαυροβούνιοι, οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μέσα στο αυτοκίνητό τους, έξω από βίλα που νοίκιαζαν στον Χαλικούνα της Νότιας Κέρκυρας.

Το θέμα, μάλιστα, απασχόλησε και τα Μέσα Ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, που ανέφεραν και παραπάνω λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως οι νεκροί είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice του Μαυροβουνίου και φέρονταν να ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκαλιάρι». Επιπλέον, σχετίζουν την περίπτωση της διπλής δολοφονίας της Κέρκυρας με εκείνη στις αρχές του έτους στη Βάρη.

Να σημειωθεί πως τότε είχαν δολοφονηθεί οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς (ήταν οι «αρχηγοί» των «Σκαλιάρι»), οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φίλοι του Κοζάρ, που δολοφονήθηκε στον Χαλικούνα.

Το ποινικό ιστορικό των νεκρών

Ο Κοζάρ είχε συλληφθεί με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Επιπλέον, είχε εκδοθεί ένταλμα εναντίον του έτερου νεκρού, Χάντζιτς για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. Ο Baltić σκοτώθηκε στο Βελιγράδι την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν μπήκε στο γκαράζ του οικήματος όπου ζούσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments