Ελλάδα

Ιβάν Σαββίδης: Φήμες για νέα επένδυση σε media

Ιβάν Σαββίδης: Φήμες για νέα επένδυση σε media
Ιβάν Σαββίδης: Φήμες θέλουν τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ να προχωράει σε νέα επένδυση στον χώρο των media.

Με βάση χωροταξικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στην Παιανία, στα γραφεία του OPEN, φουντώνουν οι φήμες πως ετοιμάζεται μια καινούρια επένδυση από τον ισχυρό άντρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enimerosi24.gr που επικαλείται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η επένδυση αφορά τον τομέα των Media και συγκεκριμένα πρόκειται για κάποια εξαγορά.

Οι χωροταξικές αλλαγές που επικαλείται η ιστοσελίδα αφορούν τη συστέγαση στον ίδιο χώρο των δημοσιογράφων και των διοικητικών του καναλιού και υποκρύπτουν μεγαλύτερα σχέδια και δεν περιορίζονται στις αυξημένες ανάγκες του προγράμματος. Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, λέγεται ότι η εν λόγω μετακόμιση επιβλήθηκε ύστερα από εξαγορά που πραγματοποίησε ο Ιβάν Σαββίδης εταιρίας η οποία ενδέχεται μέχρι το τέλος του χρόνου να εγκατασταθεί στην Παιανία.

Η εξαγορά – επίσης, λέγεται ότι δεν είναι άσχετη από τα media. Και για αυτό το κτίριο 1 (που ήταν η ενημέρωση του OPEN και έβγαινε το δελτίο, καθώς και οι εκπομπές), άδειασε ώστε από τις αρχές του νέου έτους να εγκατασταθεί η νέα εταιρία.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πριν λίγες ημέρες στην Παιανία τοποθετήθηκαν νέες κεραίες.

H πορεία του Ιβάν Σαββίδη στα Media

Τον Μάιο του 2017 αγόρασε ποσοστό 19% του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, ωστόσο λίγο καιρό μετά πούλησε το ποσοστό του. Το ίδιο έτος, η εταιρεία Dimera, συμφερόντων του, απέκτησε τα σήματα των εφημερίδων του ομίλου Πήγασος (ως τότε συμφερόντων του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα), Έθνος και Ημερησία, καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon TV στις 11 Αυγούστου 2017,που προηγουμένως άνηκε στον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη. Αργότερα, το κανάλι Epsilon TV αναβαθμίσθηκε και έδωσε την θέση του στο Open TV.

Τον Ιούλιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του λήγει η καθημερινή κυκλοφορία του Έθνους, με την εφημερίδα να παραμένει αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Ωστόσο, το Έθνος της Κυριακής συνέχισε κανονικά, την εβδομαδιαία, έντυπη κυκλοφορία του για έναν ακόμη χρόνο, έως και τον Αύγουστο του 2020, οπότε και σταμάτησε η έκδοσή του. Αυτήν τη στιγμή το Έθνος διατηρεί την ενημερωτική ιστοσελίδα ethnos.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments