Ελλάδα

Κορωνοϊός γηροκομείο πρόστιμο: Δομή ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός γηροκομείο πρόστιμο: Δομή ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας
Κορωνοϊός γηροκομείο πρόστιμο: Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τη ΔΙΜΕΑ διαπιστώθηκε ότι δομή ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο των 10.000 ευρώ.

Μετά τα πολλά περιστατικά διασποράς του κορωνοϊού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων διενεργούνται έλεγχοι για να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα. Σε έναν έλεγχο που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) με εντολή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, διαπιστώθηκε ότι δομή στον Κορυδαλλό δεν τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

Το γηροκομείο φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους και του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσε τα εξής:

  • μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού
  • μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας

Σαρωτικοί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε όλη τη χώρα

Σαρωτικοί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων αυξημένης προστασίας των ηλικιωμένων σε δομές φιλοξενίας τους και την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες.

«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων είναι ήδη εντατικοί σε όλη τη χώρα. Για τη διενέργειά τους αξιοποιούμε τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει η Πολιτεία. Πρέπει οι υπεύθυνοι των δομών να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ως Υπουργείο Εργασίας είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διασφαλίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η επιστροφή του Τσιόδρα

Σήμερα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας θα παραστεί και ο κ. Τσιόδρας, πράγμα που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Την περίοδο της καραντίνας καθιερώθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Καθημερινά στις έξι το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλίας ήταν πιστοί στο ραντεβού τους με τους πολίτες. Όταν τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά μειώθηκαν και οι εμφανίσεις τους. Ειδικότερα ο καθηγητής είχε περιορίσει στο ελάχιστο τις εμφανίσεις του. Αντίθετα ο Νίκος Χαρδαλίας είχε αναλάβει την ενημέρωση των μέτρων και ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει καθημερινά τα νέα κρούσματα του ιού.

Ωστόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει τον Ελληνικό λαό και οι άνθρωποι της κυβέρνησης εκτίμησαν ότι η συχνή του παρουσία θα λειτουργήσει θετικά για να πειθαρχήσει η κοινωνία. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να επιστρέψει η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας δυο φορές την εβδομάδα. Συγκεκριμένα Τρίτη και Πέμπτη. Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν μπορεί να παραστεί, τότε τη θέση του παίρνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Σήμερα Τρίτη αναμένεται η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα.

ο κ. Τσιόδρας μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα είναι παρόντες στην ενημέρωση, όπου και θα απαντήσουν σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ενδέχεται να ληφθούν σε επόμενο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments