Τεχνολογία

Με αυτή την εφαρμογή θα βρεις τον σωσία σου

Με αυτή την εφαρμογή θα βρεις τον σωσία σου
Είναι απίστευτο πως μπορείς μέσα από το κινητό σου να βρεις εκείνον που σου μοιάζει ακόμη και σε ένα έργο τέχνης.

Πόσες φορές έχετε συναντήσει κάποιον στο δρόμο η φυσιογνωμία του οποίου σας θυμίζει κάποιον δικό σας άνθρωπο; Πόσες φορές δεν έχετε πει σε φίλο ή συγγενή σας “είδα το σωσία σου”; Ενώ σίγουρα θα έχει υπάρξει μια στιγμή που θα είδατε κάποιον που να μοιάζει τόσο πολύ στον εαυτό σας. Έχετε όμως αναρωτηθεί πως ο σωσίας σας μπορεί να βρίσκεται ακόμη και σε ένα έργο τέχνης!

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που και ακόμη και γι’αυτό έχει την ειδική εφαρμογή που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου τηλέφωνο και να τη χρησιμοποιήσεις. Πρόκειται για την εφαρμογή της  Google που λέγεται Art Selfie. Τι κάνει ακριβώς αυτή η εφαρμογή; Μα αναλύει τις φωτογραφίες «σέλφι» των χρηστών και ανακαλύπτει τους σωσίες τους, κάνοντας αναζήτηση σε δεκάδες χιλιάδες έργα τέχνης στις συλλογές των μουσείων όλου του κόσμου.

Έτσι το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης που έχει κατεβάσει αυτή την εφαρμογή είναι να βγάλει μια selfie, να την ανεβάσει στο art selfie και μέσω ενός συστήματος τη συγκρίνει με χιλιάδες έργα τέχνης. Έτσι ο σωσίας σου θα εμφανιστεί μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Μόλις εμφανιστεί το έργο τέχνης με τον… σωσία σου μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες για έργο όπως τον δημιουργό του και πού βρίσκεται σήμερα

Το Art Selfie βασίζεται στην οπτική τεχνολογία των υπολογιστών και στη μηχανική εκμάθηση. Βγάζοντας μια «σέλφι», η φωτογραφία του χρήστη συγκρίνεται με πρόσωπα που απεικονίζονται σε έργα τέχνης μουσείων. Σε ελάχιστο χρόνο, η τεχνητή νοημοσύνη της Google εμφανίζει τα αποτελέσματα, καθώς και ένα ποσοστό που εκτιμά το βαθμό ομοιότητας του προσώπου του χρήστη με κάθε πιθανό «ταίρι».

Μπορεί να κάνει κανείς «κλικ» στο πορτρέτο του «σωσία» του για να ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο τέχνης. Και ίσως μετά επισκεφθεί κανείς και το μουσείο για να γνωρίσει από… κοντά το ταίρι του! Η Google έχει συμπράξει με πάνω από 650 συνεργαζόμενα μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments