Διεθνή

Εντολή Ερντογάν: Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή ρίξτε ελληνικό μαχητικό

Εντολή Ερντογάν: Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή ρίξτε ελληνικό μαχητικό
Εντολή Ερντογάν: Γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει την πρόθεση του Τούρκου προέδρου να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Αποκάλυψη από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt έρχεται στο φως. Ο τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως προσπαθούσε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τούρκος Πρόεδρο Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως μετέδωσε το OPEN, ανταπόκριση από από την Άγκυρα, επικαλούμενη τουρκικές στρατιωτικές πηγές, αναφέρει ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί ήταν αυτοί που απέτρεψαν ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αγνόησαν τον αιμοσταγή Ερντογάν ο οποίος ζητούσε «βύθιση πλοίου, ή κατάρριψη αεροσκάφους, με όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια ζωών.

Την ίδια στιγμή η πίεση στον Ερντογάν αυξάνεται με την ΕΕ να του ζητά να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση γιατί αλλιώς θα υποστεί κυρώσεις. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για Θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πήτερ Στάνο τόνισε πως «τα χρονοδιαγράμματα και τα μέτρα προς την Τουρκία είναι ξεκάθαρα».

Το μήνυμα της Κομισιόν στο Ερντογάν

Πιο αναλυτικά, μήνυμα αλληλεγγύης στην Κύπρο και την Ελλάδα έστειλε η ΕΕ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο Πήτερ Στάνο υπογράμμισε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ήταν ξεκάθαροι για τις συνέπειες εάν δεν υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας. «Τo μήνυμα της ΕΕ ήταν ξεκάθαρο όσον αφορά στην αλληλεγγύη στην Κύπρο και την Ελλάδα και ήταν ξεκάθαρο σε ό,τι αφορά σε αυτά που περιμένουμε από την Τουρκία για να υπάρξει αποκλιμάκωση».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι υπουργοί ήταν επίσης πολύ ξεκάθαροι για τα χρονοδιαγράμματα, μέχρι πότε αναμένουμε την αλλαγή συμπεριφοράς (της Τουρκίας) όπως επίσης ήταν ξεκάθαροι για τις συνέπειες εάν δεν υπάρξει αλλαγή σε αυτή τη συμπεριφορά η οποία συμβάλλει στην κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Το μήνυμα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο, τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα και επίσης τα μέτρα είναι ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι αυτό θα ληφθεί υπόψη από τους Τούρκους εταίρους και φίλους και να αρχίσουν να λειτουργούν αναλόγως ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε προς τον εναλλακτικό δρόμο των περιοριστικών μέτρων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments