Ελλάδα

Γαργαλιάνος κορωνοϊός: «Αν η εικόνα των κρουσμάτων μείνει σταθερή τότε είναι διαχειρίσιμη»

Γαργαλιάνος κορωνοϊός: «Αν η εικόνα των κρουσμάτων μείνει σταθερή τότε είναι διαχειρίσιμη»
Γαργαλιάνος κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ιού στην Ελλάδα εφόσον τα κρούσματα μείνουν σε σταθερό αριθμό.

Σχετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε στο «μπλόκο» στα μαζικά τεστ κορωνοϊού που έβαλε το Κέντρο Αιμοδοσίας αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας. Τόνισε πως «γι’ αυτό πάντα μιλάμε για στοχευμένα τεστ. Αυτό το πρόβλημα, έγινε γιατί έπρεπε να γίνουν τεστ σε υγειονομικούς, καταλαβαίνετε πως απότομα έγινε ελλείψει πολλών τεστ.

Αυτό επίσης μας λέει ότι μπορεί κάποια στιγμή να μην έχουμε άπειρα αντιδραστήρια παγκοσμίως, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο με τον οποίο να κάνουμε τα τεστ», τόνισε στο MEGA και στο Live News.  «Ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός γι’ αυτό εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένα τεστ, από εκεί και πέρα τα logistics παίρνουν τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε: «Το καλό είναι ότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση, αυτό δείχνει ότι είμαστε σε μια σταθερότητα. Περιμένουμε όμως και την επιστροφή ενός ακόμα ποσοστού της τάξης του 10-15% , αν η εικόνα μείνει εδώ που είμαστε είναι διαχειρίσιμη σε μεγάλο βαθμό. Από εκεί και πέρα φοβόμαστε το φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Δείτε την τοποθέτησή του σε βίντεο

233 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Άλλος ένας θάνατος μετά την ανακοίνωση

Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα και δύο θανάτους, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι κατέληξε άλλη μία γυναίκα στο νοσοκομείο Σωτηρία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 274. «Σήμερα ανακοινώνουμε 233 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10757, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2141 (19.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4779 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 273 θανάτους συνολικά στη χώρα. 99 (36.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», ανέφερε ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments