Διεθνή

Ελλάδα Κίνα πτήσεις: Ξεκινούν από αύριο τα απευθείας ταξίδια στο Πεκίνο

Ελλάδα Κίνα πτήσεις: Ξεκινούν από αύριο τα απευθείας ταξίδια στο Πεκίνο
Ελλάδα Κίνα πτήσεις: Ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, οι απευθείας πτήσεις στο Πεκίνο από οχτώ χώρες. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

Η ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας της Κίνας έκανε γνωστό σήμερα πως από αύριο, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν και πάλι οι απευθείας πτήσεις στο Πεκίνο από οκτώ χώρες. Στη λίστα αυτή βρίσκονται η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη, η Καμπότζη, η Δανία, η Σουηδία και ο Καναδάς. Υπενθυμίζεται, πως τον περασμένο Μάρτιο οι κινεζικές αρχές είχαν δώσει εντολή όλες οι διεθνείς πτήσεις προς το Πεκίνο να προσγειώνονται σε άλλα αεροδρόμια ως πρώτα σημεία εισόδου, καθώς η πρωτεύουσα προχωρούσε στη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει και πάλι περιορισμούς, αν περισσότεροι από τρεις επιβάτες διαγνωσθούν θετικοί στον ιό μετά την άφιξή τους.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά την Ελλάδα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αεροπορική οδηγία επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών (Non EU Citizens) έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται 11 χώρες: , Καναδάς, Γεωργία, , Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, , Ταϋλάνδη, , Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσης, παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου η αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από  και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα, θα επανυποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό, ενώ ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 1.200 ταξιδιωτών την εβδομάδα από το Ισραήλ και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω.

Ακόμη, η  ενημερώνει και για την παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Η συμπλήρωση μπορεί να γίνεται και την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξη. Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν:

  • Την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο.
  • Την αλληλογραφία με το κωδικό QR και το PLF.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments