Ελλάδα

Πέθανε η ηθοποιός Βίκυ Ψαλτίδου

Πέθανε η ηθοποιός Βίκυ Ψαλτίδου
Βίκυ Ψαλτίδου: Άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών η ηθοποιός Βίκυ Ψαλτίδου μετά από «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτηση του ο σύζυγός της, δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Σε κλίμα οδύνης, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα τον άνθρωπό μας, την Βίκυ μας. Σύζυγο και μητέρα, με ατέλειωτο δόσιμο σε όλους, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στο θέατρο, στα παιδιά. Η απουσία της είναι μια απώλεια επώδυνη για όσους την γνώρισαν. Το αποτύπωμά της θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας. Αποχαιρετούμε σήμερα έναν σπάνιο, έναν ακριβό άνθρωπο, έναν φάρο ρεαλισμού και ηθικού προσδιορισμού» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η ανάρτησή του:

Σε κλίμα οδύνης, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα τον άνθρωπό μας, την Βίκυ…

Gepostet von Παναγιώτης Κουτσάφτης am Mittwoch, 2. September 2020

Η Βίκυ Ψαλτίδου είχε μια μεγάλη πορεία στο χώρο του θεάτρου.

Μια από τις πρώτες τις εμφανίσεις ήταν το 1974 με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στις «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη. Το 1985, στη Θεατρική Λέσχη Βόλου στην «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Σπύρου Βραχωρίτη. Έπαιζαν οι ηθοποιοί: Ιωάννης Τράντας, Βίκυ Ψαλτίδου, Αιμιλία Παγώνα, Πάτης Κουτσάφτης, Παντελής Σταυρινός, Απόστολος Κουτσάφτης, Λάκης Καράλης, Νίκος Σκυλοδήμος, Γιώργος Ταμπακόπουλος. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Σάββας Χαρατσίδης.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 έπαιξε στο «Το Φιντανάκι», σε μια αυλή στον Άναυρο. Το 1996, στη «Στέλλα Βιολάντη» σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαίδη. Το 2001 συμμετείχε στην παράσταση του έργου των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Το 2010 ήταν βοηθός σκηνοθέτης στην παράσταση «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και το 2017 συμμετείχε στην ταινία «Πολυξένη», σε σκηνοθεσία της Δώρας Μασκλαβάνου.

Οι οικείοι της Βίκυς Ψαλτίδου παρακάλεσαν όλους τους φίλους της αντί στεφάνων να ενισχύσουν τη «Φλόγα» στους παρακάτω λογαριασμούς:

  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με Αρ. Λογ.: 5015020641423, Δικαιούχος «Φλόγα».
  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ με Αρ. Λογ.: 192/480000-10, Δικαιούχος «Φλόγα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments