Αθλητισμός

Γερμανία Ισπανία: Έγραψε ιστορία ο Φατί

Γερμανία Ισπανία: Έγραψε ιστορία ο Φατί
Γερμανία Ισπανία: Στο φινάλε τα δεδομένα άλλαξαν.

Αν και το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι που έγινε το βράδυ της  Πέμπτης (3 Σεπτεμβρίου) στη «Mercedes – Benz Arena» είχε πολλές φάσεις και εξαιρετική ένταση, δεν έβγαλε νικητή αφού Γερμανία και Ισπανία κατάφεραν να έρθουν σε ισοπαλία με 1-1.

Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φατί, κατάφερε στην ισοπαλία (1-1) της Ισπανίας με τη Γερμανία, στο ντέρμπι του 4ου ομίλου της League A του Nations League, να κερδίσει τον τίτλο του δεύτερου νεότερου παίκτη στην ιστορία των «φούριας ρόχας». Μπορεί η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ να προηγήθηκε στο 51′ με τον Βέρνερ και να κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι τις καθυστερήσεις, μα στο φινάλε η Ισπανία ανέτρεψε τα δεδομένα.

Σε ηλικία 17 ετών και 308 ημερών, ο γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου του 2002 Φατί στη Γουινέα Μπισσάου, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 46΄, στη θέση του Χεσούς Νάβας, και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε αναμέτρηση των Ιβήρων. Να αναφέρουμε πως στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Άνχελ Θουμπιέτα, ο οποίος στις 26 Απριλίου του 1936 και σε ηλικία 17 ετών και 284 ημερών είχε αγωνιστεί με την Ισπανία απέναντι στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

Ο Χοσέ Γκάϊα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης της Ισπανίας

Πάντως, ο αμυντικός της Βαλένθια, Χοσέ Γκάϊα «έσωσε την παρτίδα» και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για την Ισπανία. Το τελικό 1-1 στην Στουτγκάρδη ήταν το αποτέλεσμα του ντέρμπι του 4ου ομίλου της League A, με τη «φούριας ρόχας» να «μένει όρθια» απέναντι στην ελλιπέστατη Γερμανία. Θυμίζουμε πως ο Βέρνερ στο 52ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ για τα «πάντσερ», αλλά στις καθυστερήσεις ο Γκάϊα διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-1).

Στον ίδιο όμιλο (4ο), η Ουκρανία επικράτησε με 2-1 της Ελβετίας, ενώ για τον 3ο η Ρωσία με δύο γκολ του Τζιούμπα νίκησε με 3-1 τη Σερβία. Την ώρα που η Εθνική έφευγε με το 0-0 από την Σλοβενία, στο άλλο ματς του γκρουπ, Μολδαβία και Κόσοβο έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τον Νικολαέσκου στο 20ό λεπτό και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην ισοφάριση με τον Κολόλι στο 71′.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε μερικά από τα highlights του μεγάλου ματς:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments