Κόσμος

Κορωνοϊός παιδιά συμπτώματα: Νέα έρευνα ανατρέπει όσα ξέραμε για τον ιό

Κορωνοϊός παιδιά συμπτώματα: Νέα έρευνα ανατρέπει όσα ξέραμε για τον ιό
Κορωνοϊός παιδιά συμπτώματα: Σύμφωνα με ό,τι διαπιστώθηκε, σχεδόν το 7% των παιδιών είχαν αναπτύξει ήδη αντισώματα κατά του φονικού ιού.

Νέα έρευνα ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι στιγμής για τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά σε περίπτωση που νοσήσουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας βρετανικής επιστημονικής μελέτης, οι στομαχικές διαταραχές, η διάρροια και οι εμετοί είναι πιο συχνοί ως συμπτώματα της νόσου Covid-19 στα παιδιά από ό,τι ο βήχας, σε σχέση με τους ενήλικες που συμβαίνει το αντίστροφο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουίνς (Queen’s) του Μπέλφαστ, σύμφωνα με τη Guardian, ζητούν να αναθεωρηθεί ο κατάλογος του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας με τα βασικά συμπτώματα του κορωνοϊού στα παιδιά, ο οποίος σήμερα περιλαμβάνει τον πυρετό, τον συνεχή βήχα και την απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Τα στομαχικά συμπτώματα αποτελούν κάτι συχνό στα παιδιά

Με βάση τα τρία έως τώρα βασικά συμπτώματα (πυρετό, βήχα, απώλεια όσφρησης – γεύσης), η διενέργεια τεστ στα συμπτωματικά παιδιά μπορεί να αποκαλύψει το 76% των κρουσμάτων. Αν όμως, στον κατάλογο των συμπτωμάτων προστεθούν τα γαστρεντερικά συμπτώματα, τότε το ποσοστό φθάνει το 97%. Όπως επιβεβαίωσαν εξάλλου οι Βρετανοί επιστήμονες, τα στομαχικά συμπτώματα αποτελούν κάτι συχνό στα παιδιά.

«Η διάρροια και οι εμετοί αποτελούν καλύτερη πρόγνωση από τον βήχα ή τις αλλαγές στην όσφρηση ή τη γεύση. Αν θέλουμε πραγματικά να διαγνώσουμε τη λοίμωξη Covid-19 στα παιδιά, πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε από τη διάρροια και τους εμετούς και όχι από τα συμπτώματα στην ανώτερη αναπνευστική οδό», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Τομ Γουότερφιλντ. Σημειώνεται πως η έρευνα έγινε την περίοδο Απριλίου – Ιουλίου και αφορούσε σχεδόν 1.000 παιδιά ηλικίας δύο έως 15 ετών, κανένα από τα οποία δεν είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για κορωνοϊό.

Tο 7% των παιδιών είχαν αναπτύξει ήδη αντισώματα κατά του φονικού ιού!

Σύμφωνα με ό,τι διαπιστώθηκε, σχεδόν το 7% των παιδιών είχαν αναπτύξει ήδη αντισώματα κατά του φονικού ιού. Το 31% των παιδιών με κορωνοϊό είχαν πυρετό, το 19% γαστρεντερικά συμπτώματα και το 18% πονοκέφαλο. Τα περισσότερα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά. Για αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, συμπτώματα όπως η διάρροια και οι εμετοί θα πρέπει να χτυπούν «καμπανάκι» στην οικογένεια ή στο σχολείο ότι μπορεί το παιδί να έχει νοσήσει με τον ιό.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον Γουότερφιλντ, μια καταρροή ή ένα φτάρνισμα κάλλιστα μπορεί να οφείλεται σε απλό κρυολόγημα, την ώρα που ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου (King’s College) επιβεβαίωσε ότι «ο βήχας ως σύμπτωμα του κορωνοϊού δεν είναι τόσο συνηθισμένος στα παιδιά όσο στους μεγάλους» και, από την άλλη, ότι «τα γαστρεντερικά συμπτώματα είναι κάπως συχνότερα στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments