Διεθνή

Σρι Λάνκα: Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο – Πέντε Έλληνες ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος

Σρι Λάνκα: Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο – Πέντε Έλληνες ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος
Σρι Λάνκα: Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα. Αγνοείται ένας ναυτικός.

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο τάνκερ New Diamond στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, όπου εργάζονται πέντε Έλληνες ναυτικοί. Ένα μέλος του πληρώματος θεωρείται πως είναι νεκρό. Συγκεκριμένα, ο ναυτικός, υπήκοος Φιλιππίνων, αγνοείται μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε και πιστεύεται πως είναι νεκρός, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του Ινδικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τον πλοίαρχο Ίντικα ντε Σίλβα, η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται πάνω στο μεγάλο δεξαμενόπλοιο, το οποίο μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 23 μέλη πληρώματος εκ των οποίων πέντε είναι Έλληνες.  Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο χθες Πέμπτη το πρωί και εξαπλώθηκε στη γέφυρα του πλοίου, το οποίο έχει ναυλωθεί από την Indian Oil Corp (IOC).

«Ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός. Τραυματίστηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας», εξήγησε ο ντε Σίλβα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενος μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν.

Τα μέλη του πληρώματος είναι 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζοι. Άλλος ένας ναυτικός -μάλλον πρόκειται για τον τρίτο μηχανικό του πλοίου- έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε αεροπορικώς από το πλοίο σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι ναυτικοί είναι σώοι. Το ναυτικό της Σρι Λάνκα έστειλε τέσσερα πλοία που έσωσαν το πλήρωμα, το οποίο είχε αφήσει το τάνκερ και είχε επιβιβαστεί σε σωσίβιες λέμβους.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Μίνα αλ Αχμάντι του Κουβέιτ, φορτωμένο κουβεϊτιανό αργό, κατά τα δεδομένα της εφαρμογής εντοπισμού πλοίων της Refinitiv Eikon. Κατευθυνόταν στο λιμάνι Παραντίπ της Ινδίας, όπου η IOC διαθέτει διυλιστήριο με δυνατότητα επεξεργασίας 300.000 βαρελιών αργού την ημέρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το σημείο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments