Ελλάδα

Κώστας Μελιγκώνης: Σήμερα η κηδεία του αλεξιπτωτιστή με μηνύματα από την πολιτική ηγεσία

Κώστας Μελιγκώνης: Σήμερα η κηδεία του αλεξιπτωτιστή με μηνύματα από την πολιτική ηγεσία
Κώστας Μελιγκώνης: Σήμερα η κηδεία του άτυχου αλεξιπτωτιστή, παρουσία του υπουργού Άμυνας. Μηνύματα από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τον Κώστα Μελιγκώνη, τον άτυχο αλεξιπτωτιστή, αποχαιρετούν σήμερα συγγενείς και φίλοι αλλά και η πολιτική ηγεσία. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη σε φίλους και συναδέλφους που σήμερα του λένε το τελευταίο αντίο στον ιερό ναό της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χσλκηδόνα.

Στις 14.00 έφτασε στον ναό και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος. Στεφάνι έχει καταθέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η προεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννήματα, και ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευση και προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας.

Ο Κώστας Μελιγκώνης κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα βρέθηκε εκτός της ζώνης ρίψης με αποτέλεσμα να πέσει σε βάλτο και να σκοτωθεί. Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο 34χρονος Κώστας διέμενε μόνιμα στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου λαμβάνει χώρα και η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγ. Ευθυμίας, ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε χθεσινή ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Κατά τη διάρκεια άσκησης, ο αλεξιπτωτιστής Κώστας Μελιγκώνης βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης έχοντας παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα («West Attica Today» και «MegaraTV»), οι δυνάμεις αναζητούσαν τον αλεξιπτωτιστή, που ήταν σε ρίψη λόγω αυξημένης επαγρύπνησης εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης με την Τουρκία, από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Φαίνεται πως παρασύρθηκε από τον αέρα και άφησε το αλεξίπτωτό του που βρέθηκε περίπου στο σημείο της Λάκκας. Μάλιστα, υπήρχαν ενδείξεις ότι έπεσε στο Βουρκάρι στην Αγία Τριάδα. Στο σημείο έσπευσαν ελικόπτερα με θερμικές κάμερες, άνδρες του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού ενώ βοήθεια για τον εντοπισμό του προσέφεραν και ντόπιοι ψαράδες με βάρκες και άλλα μέσα. Τις πρωινές ώρες, ο αλεξιπτωτιστής εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα. Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments