Ελλάδα

Αεροδρόμιο Κω: Αναγκαστική προσγείωση λόγω επιβάτη που δεν φορούσε μάσκα

Αεροδρόμιο Κω: Αναγκαστική προσγείωση λόγω επιβάτη που δεν φορούσε μάσκα
Αεροδρόμιο Κω: Αεροσκάφος διεθνούς πτήσης ανάγκασε αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κω γιατί ήταν αρνητικός στο να φορέσει μάσκα προστασίας.

Αναγκαστική προσγείωση στην Κω, έκανε ένα αεροπλάνο που εκτελούσε διεθνή πτήση προκειμένου να αποβιβαστεί και να συλληφθεί ένας 32χρονος Βρετανός επιβάτης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ταξιδιώτης μπήκε στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Αττάλειας για να επιστρέψει στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν συμμορφωνόταν στις οδηγίες του πληρώματος για τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η οποία επιβάλλεται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο πιλότος να προσγειώσει το αεροσκάφος στο ελληνικό νησί, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει για την όλη κατάσταση.

Εκεί αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Κω «περίμεναν» τον αλλοδαπό, ο οποίος μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Νέες αεροπορικές οδηγίες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας:

Όσον αφορά τη χώρα μας, υπενθυμίζεται ότι επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία έως τις 15 Σεπτεμβρίου, που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται 11 χώρες: , Καναδάς, Γεωργία, , Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, , Ταϋλάνδη, , Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου η αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από  και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα, θα επανυποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό, ενώ ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 1.200 ταξιδιωτών την εβδομάδα από το Ισραήλ και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω.

Ακόμη, η  ενημερώνει και για την παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Η συμπλήρωση μπορεί να γίνεται και την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξη. Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν:

  • Την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο.
  • Την αλληλογραφία με το κωδικό QR και το PLF.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments