Ειδήσεις

Κορωνοϊός Βρετανία: Σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι επιστρέφουν από εφτά ελληνικά νησιά

Κορωνοϊός Βρετανία: Σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι επιστρέφουν από εφτά ελληνικά νησιά
Κορωνοϊός Βρετανία: Μετά την Ουαλία και τη Σκωτία, η Αγγλία εφαρμόζει υποχρεωτική καραντίνα σε πολίτες της που επιστρέφουν επτά ελληνικά νησιά.

Τα αυξημένα κρούσματα σε Βρετανούς που επιστρέφουν από την Ελλάδα έχουν οδηγήσει τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να λαμβάνουν μέτρα καραντίνας για τους ταξιδιώτες. Η Βρετανία μετά την Ουαλία και τη Σκωτία θα εφαρμόζει καραντίνα για 14 ημέρες σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους σε επτά ελληνικά νησιά.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, το απόγευμα της Δευτέρας (07.09.2020) και όπως μετέδωσε το Sky News πρόκειται για εξής νησιά: Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο. Όπως τόνισε ο Σαπς, η κυβέρνηση έχει πλέον καλύτερα στοιχεία για τοπικές εστίες μόλυνσης στο εξωτερικό και ότι μπορεί να προσθέτει και να αφαιρεί συγκεκριμένα νησιά από τη λίστα.Η Ουαλία έχει ήδη επιβάλλει 14ημερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη την Ζάκυνθο, την Μύκονο, την Λέσβο την Πάρο και την Αντίπαρο.

Την απόφαση της Σκωτίας είχε σχολιάσει ο υπουργός Τουρισμού

Την απόφαση της Σκωτίας να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους πολίτες επιστρέφουν αεροπορικώς από την Ελλάδα και τους περιορισμούς που επιβάλει η Ουαλία σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας, σχολίασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. «Η οριζόντια απόφαση της Σκωτίας είναι άδικη. Φοβάμαι ότι μας εμπλέκει και στην εσωτερική πολιτική διελκυστίνδα που οι διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν. Καθώς, όταν το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο ως πήχη έχουν θέσει 20 περιπτώσεις κρουσμάτων στις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους και εμείς είμαστε στα 13 κρούσματα, τέτοιες οριζόντιες αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Χαμός στον Λαγανά με Βρετανούς τουρίστες

Την ίδια στιγμή εικόνες με Βρετανούς τουρίστες που δεν κρατάνε κανένα μέτρο προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό έρχονται στο φως. Ιδίως στον Λαγανά της Ζακύνθου οι καταγγελίες είναι πολλές. Σύμφωνα με τοπικά μέσα οι τουρίστες από την περιοχή, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, μαζεύονται στην παραλία, όπου και παραμένουν μέχρι το πρωί.

Όπως αναφέρει το zantereport.gr, οι νεαροί τουρίστες προμηθεύονται αλκοόλ από κάβες και συνεχίζουν τη διασκέδασή τους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και ανεξέλεγκτα στην παραλία, την οποία και αφήνουν γεμάτη σκουπίδια, μπουκάλια, κάποια από αυτά σπασμένα, και κουτιά αναψυκτικών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί τουρίστες είναι εντελώς απείθαρχοι, δεν φορούν μάσκα και επιμένουν να συνωστίζονται και να συμπεριφέρονται γενικά σαν να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments