Ελλάδα

Μάσκες στα σχολεία: Αυτές θα μοιραστούν στους μαθητές [vid]

Μάσκες στα σχολεία: Αυτές θα μοιραστούν στους μαθητές [vid]
Μάσκες στα σχολεία: Δείτε πως θα είναι αυτές που θα διανεμηθούν στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη οι μάσκες πρέπει να έχουν διανεμηθεί στα σχολεία. Ο διαγωνισμός αφορά την παραγωγή 5,5 εκατομμυρίων μασκών που θα διατεθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μάσκες είναι μονόχρωμες και έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς. Οι μάσκες παρουσιάστηκαν σε εκπομπή του OPEN TV.

Συγκεκριμένα:

  • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
  • στα παιδιά γυμνασίου – λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm

Από τις εταιρείες – παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.

Τι λέει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ για το άνοιγμα των σχολείων

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε στο OPEN TV για το δύσκολο έργο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές. Ο Θανάσης Δημόπουλος ανέφερε ότι «η διεθνής πραγματικότητα δείχνει πως όντως το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, είναι ένα σχεδόν άλυτο πρόβλημα», για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει την τέλεια λύση, ενώ πρόσθεσε πως πράγματι όπου έχουν ανοίξει τα σχολεία, για δύο με τρεις εβδομάδες καταγράφονται κρούσματα. Παράλληλα τόνισε ότι οι επόμενες πέντε μέρες είναι κρίσιμες τόσο για την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων όσο και για τον συνολικό αριθμό, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

«Κάτι πρωτόγνωρο η πανδημία του Κορωνοϊού»

Στη συνέχεια ο πρύτανης αναφέρθηκε σε αυτούς που είναι αντίθετοι με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Τόνισε ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο και μέχρι ένα σημείο είναι λογικό κάποιες φορές να δίνονται αντιφατικά μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα για τη λήψη των διάφορων μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να αρνείται κανείς τα έως τώρα δεδομένα, τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Τέλος αναφέρθηκε και στον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, ωστόσο όπως τόνισε είναι σημαντικό να δούμε και πόσα τεστ έχουν πραγματοποιηθεί. Δηλαδή, εξήγησε ο καθηγητής, τον Αύγουστο είχαμε πολλαπλάσια τεστ σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο εξηγεί σε έναν βαθμό την αύξηση των διαγνώσεων, ιδιαίτερα των ασυμπτωματικών. «Από την άλλη μεριά, δεν επαληθεύτηκαν κάποιες απόψεις που έλεγαν ότι θα έχουμε εκθετική αύξηση και χιλιάδες κρούσματα στο τέλος Αυγούστου και νομίζω ότι αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στην υιοθέτηση των μέτρων από τη μεριά της κοινωνίας», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments