Διεθνή

Λαϊκή Όπερα της Βιέννης: Σηκώνει αυλαία εν μέσω κορωνοϊού

Λαϊκή Όπερα της Βιέννης: Σηκώνει αυλαία εν μέσω κορωνοϊού
Λαϊκή Όπερα της Βιέννης: Φανερά μειωμένος ο αριθμός των επισκεπτών, ενώ θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Αναμφισβήτητα η πανδημία του κορωνοϊού, έχει στοιχίσει κατά πολύ και στο πολιτιστικό κομμάτι, αφού όλα τα πολιτιστικά δρώμενα ακυρώθηκαν το ένα μετά το άλλο, ανά τον κόσμο από τότε που ξέσπασε ο φονικός ιός. Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα ένας από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αυστρίας, η δεύτερη μεγαλύτερη όπερα – μετά την «Κρατική Όπερα Βιέννης», η φημισμένη «Λαϊκή Όπερα Βιέννης», να σηκώσει αυλαία εν μέσω κορωνοιύ, προσαρμοσμένη ωστόσο στις επικρατούσες συνθήκες. Ξεκίνησε λοιπόν, από χθες και επίσημα η νέα περίοδος με το ετήσιο εναρκτήριο παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι.

Ειδικότερα, από χθες το μεσημέρι, έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσφέρεται στο κοινό από τη δημόσια πρόβα του ξακουστού Κρατικού Μπαλέτου Βιέννης μέχρι τις πολύωρες συναυλίες κλασικής μουσικής, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης της σεζόν, αν και πρακτικά, αυτή ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με την πρεμιέρα της «Νυχτερίδας» του Γιόχαν Στράους και αύριο βράδυ «ανεβαίνει» η νέα παραγωγή του «Kiss me, Kate».

Από τα εγκαίνια της, τον Δεκέμβριο του 1898, η δεύτερη αυτή μεγαλύτερη όπερα της Βιέννης, που, φέτος θα έχει απώλειες εσόδων τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ και η οποία αποπειράται τώρα την επαναλειτουργία της, έπειτα από σχεδόν εξάμηνη αναγκαστική διακοπή της -τη μακρύτερη στην ιστορία του θεσμού- φιλοξενεί παραστάσεις όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ και μπαλέτου, για πάνω από 1.300 επισκέπτες της κάθε βράδυ.

Ωστόσο, τώρα ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι  φανερά μειωμένος σε 900 άτομα, ενώ τα εισιτήρια είναι εξατομικευμένα, και για αυτό το λόγο οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, ενώ μία θέση ανάμεσα τους θα παραμένει κενή. Σημειώνεται ότι η μάσκα είναι απαραίτητη για την προστασία του στόματος και της μύτης, σε όλους τους χώρους του κτηρίου – τουλάχιστον μέχρι τη μετάβαση στη συγκεκριμένη θέση που έχει κρατηθεί, αλλά με το άνοιγμα της αυλαίας αυτή η υποχρέωση δεν ισχύει. Ωστόσο, η σύσταση της Λαϊκής Όπερας είναι σαφής: «για τη δική σας προστασία, παρακαλούμε για χρήση της μάσκας και κατά τη διάρκεια της παράστασης», τονίζει. Τέλος, οι καλλιτέχνες και το προσωπικό υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ μία φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments