Ελλάδα

Δίκη Μάνδρα: Αναβλήθηκε η εκδίκαση για τις 19 Οκτωβρίου

Δίκη Μάνδρα: Αναβλήθηκε η εκδίκαση για τις 19 Οκτωβρίου
Δίκη Μάνδρα: Για τις 19 Οκτωβρίου μετατέθηκε η συνέχεια της εκδίκασης της τραγικής υπόθεσης. Ποιος ο λόγος.

Η δίκη για την πλημμύρα στη Μάνδρα που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της περιοχής, αναβλήθηκε για τις 19 Οκτωβρίου. Την απόφαση πήρε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ποιος ο λόγος; Όπως έγινε γνωστό, μία εκ των δικαστών είναι έγκυος και δεν μπορούσε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, ενώ δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Η 19η Οκτωβρίου θεωρείται ότι είναι η συντομότερη δικάσιμος που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος για τη δίκη, ενώ εκτιμάται ότι στη νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος καθώς η διαδικασία προβλέπεται ότι θα κρατήσει πολλούς μήνες.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη δίκη άρχισε πριν από 8 μήνες με 21 κατηγορούμενους στο εδώλιο, αλλά λόγω της μικρής δικαστικής αίθουσας έπρεπε να αναζητηθεί μια νέα μεγαλύτερη, η οποία θα μπορούσε να καλύπτει τις ανάγκες της διαδικασίας. Στη συνέχεια, η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που πάρθηκαν πήγαν πίσω τη δίκη, η οποία άρχισε το καλοκαίρι.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στο εδώλιο ανάμεσα στους κατηγορούμενους, σε βαθμό πλημμελήματος για την πλημμύρα του 2017 που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους, κάθονται η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, καθώς και στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων Δήμων.

Τι είχε συμβεί στη Μάνδρα

Κατά τις πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου του 2017, μετά από έντονη βροχόπτωση, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Αττικής, μία «ξαφνική πλημμύρα» έπνιξε τη Δυτική Αττική και περισσότερο τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο, τη Μαγούλα και την Ελευσίνα, προκαλώντας τον θάνατο 25 ατόμων, ενώ υπήρξαν και μεγάλες υλικές καταστροφές.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα στην Αττική με βάση τον αριθμό των νεκρών, που προκλήθηκε από μια ισχυρή βροχόπτωση. Πολλοί ήταν αυτοί που κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν από τον χώρο του αθλητισμού μέχρι από απλούς πολίτες, ενώ υπήρξε η μαζική απαίτηση να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Την ίδια μέρα της καταστροφής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κήρυξε εθνικό πένθος για τα θύματα, ενώ την επομένη μετέβη στην περιοχή. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments