Ελλάδα

Κορωνοϊός Λαμία: Θετικός 16χρονος ποδοσφαιριστής – Σε καραντίνα 40 άτομα

Κορωνοϊός Λαμία: Θετικός 16χρονος ποδοσφαιριστής – Σε καραντίνα 40 άτομα
Κορωνοϊός Λαμία: Θετικός στον ιό βρέθηκε 16χρονος μαθητής που αγωνίζεται ταυτόχρονα σε τοπική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ένας 16χρονος μαθητής στη Λαμία παρουσίασε συμπτώματα και μετά από υποβολή του σε τεστ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο νεαρός αγωνίζεται σε ομάδα του A’ τοπικού ποδοσφαίρου που έχει την έδρα της κοντά στην Λαμία.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα άμεσα τέθηκε σε καραντίνα, όπως και το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτιση των υπόλοιπων επαφών του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το lamianow.gr, έχουν μπει σε καραντίνα πάνω από 40 άτομα, όχι μόνο στην Λαμία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας. Ταυτόχρονα, ιχνηλατείται και το περιβάλλον των συμπαικτών του, αλλά και της αντίπαλης ομάδας κόντρα στην οποία αγωνίστηκε τις προηγούμενες μέρες.

Κρούσματα σε Γιαννιτσά και Τρίκαλα

Σήμερα επίσης διαγνώστηκαν αρκετοί θετικοί στον ιό σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά και σε σχολικές δομές στα Τρίκαλα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη χώρα παραμένει σε σταθερή τροχιά. Η διασπορά όμως σε συγκεκριμένους χώρους και η αύξηση των νοσηλευόμεων συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία.

Σε σταθερή πορεία παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα.  Συγκεκριμένα τις τελευταίες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 169 εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 11832 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- έφτασαν τους  290 καθώς σήμερα είχαμε έναν νέο θάνατο με τελευταία απώλεια έναν 49χρονο άντρα που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ. svg%3E

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments