Ελλάδα

Μαγιορκίνης κορωνοϊός: Επιστρέφει στην ενημέρωση ο καθηγητής

Μαγιορκίνης κορωνοϊός: Επιστρέφει στην ενημέρωση ο καθηγητής
Μαγιορκίνης κορωνοϊός: Στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά σήμερα θα δούμε τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι επιστρέφει στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα είναι στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά, υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετά την απουσία του την προηγούμενη εβδομάδα όταν και τον αντικατέστησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

«Must ο εμβολιασμός»

Εν τω μεταξύ, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τήρηση των μέτρων στα αστικά κέντρα. Παράλληλα στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού για τη γρίπη, που χαρακτήρισε «must» για τη χειμερινή περίοδο. «Aυτές τις μέρες παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κάτω από 200 την ημέρα» είπε ο κ. Γώγος, ωστόσο προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να είναι παροδικό.

Διαφαίνονται τα αποτελέσματα της διασποράς που υπήρξε τον Αύγουστο, που σχετίζεται με την επάνοδο των αδειούχων στα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη πάντως το πρόβλημα έχει περιοριστεί καθώς έχουν ελαττωθεί τα κρούσματα, σημείωσε. «Μεγάλο είναι το πρόβλημα του ελέγχου του προβλήματος στα αστικά κέντρα αφού δεν είναι εύκολο να ληφθούν στοχευμένα μέτρα όπως έγινε το καλοκαίρι σε τοπικό επίπεδο στα νησιά και σε άλλες περιοχές στην περιφέρεια», ανέφερε.

«Συνεπώς στα αστικά κέντρα έχει μεγάλη σημασία η χρήση της μάσκας τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Επίσης πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, να μπουν τα πράγματα σε μια καλύτερη σειρά στα μέσα μεταφοράς – να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών- και να αυξηθούν οι αποστάσεις στα εστιατόρια» είπε ο κ. Γώγος. Πρέπει να υπάρξει πλήρης και αυστηρή συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments