Διεθνή

Sputnik V: Σε κυκλοφορία η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου

Sputnik V: Σε κυκλοφορία η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου
Sputnik V: Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό τίθεται σε κυκλοφορία.

Με βάση ότι ανακοίνωσαν οι ρωσικές υγειονομικές Αρχές, κυκλοφόρησε στην αγορά για να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Sputnik V για τον κορωνοϊό. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, θυμίζουμε, ότι έχει αναπτυχθεί από το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Ρωσίας, Γκαμαλέγια, καθώς και από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού τέθηκε σε δημόσια κυκλοφορία, με αποστολές σε διάφορες περιοχές να προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.

«Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου “Gam-COVID-Vac” [Sputnik V] για την πρόληψη της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, κατασκευασμένο από το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, έχει περάσει τα απαραίτητα τεστ ποιότητας στα εργαστήρια της Roszdravnadzor (ρυθμιστή ιατρικών εξαρτημάτων) και έχει διατεθεί προς δημόσια κυκλοφορία» αναφέρει το υπουργείο μέσω ανακοίνωσής του.

Να σημειώσουμε ότι το ρωσικό υπουργείο Υγείας καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με την ονομασία Sputnik V, στις 11 Αυγούστου. Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπγιάνιν εξέφρασε την ελπίδα πως η πλειοψηφία των πολιτών της ρωσικής πρωτεύουσας θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με το ρωσικό  υπουργείο, η αποστολή των πρώτων παρτίδων του ρωσικού εμβολίου στις περιοχές της χώρας προγραμματίζεται για το άμεσο μέλλον.

Χθες Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μούρασκο, ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα η Ρωσία θα ξεκινήσει να εμβολιάζει τους πρώτους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου κατά της Covid-19.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου Sputnik V, θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, κάτι που επαναβεβαιώθηκε από τη σημερινή ανακοίνωση. Όπως είπε «η προμήθεια εμβολίων σε μεγάλες ποσότητες θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ πρώτοι θα εμβολιαστούν οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί. Μέχρι τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο, οι προμήθειες εμβολίων θα καλύψουν τις μέγιστες ανάγκες».

Η καταχώρηση του Sputnik V έγινε ύστερα από την ολοκλήρωση δύο εκ των τριών δοκιμαστικών φάσεων και όπως τόνισε ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών, «το φάρμακο θα παρέχει ανοσία έναντι του κορωνοϊού για τουλάχιστον δύο χρόνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments